Förlänger jakten på pengar – igen

HOCKEY

AIK har fortsatt svårt att jaga in pengar på sin nyemission.

Nu förlänger man tidsgränsen ytterligare en vecka. Samtidigt öppnar klubben för att pengarna trots allt kan gå till nyförvärv.

– Ja absolut, det har betydelse även för den delen, säger Odd Swarting, ordförande i AIK.

Först så skulle nyemissionen sträcka sig fram till den 31 januari, men då hade AIK bara fått in en dryg miljon av de möjliga 13,5. I stället förlängde man två veckor till fram till i dag, den 14:e februari.

Men nu berättar AIK:s vd Odd Swarting att klubben förlänger deadline en vecka ytterligare i jakten på mer pengar.

– Vi hade naturligtvis hoppats på ännu mer än vad vi lyckats med så här långt, så vi vill se om en vecka kan ge oss lite mer, säger han.

Tidigare har vd Peter Birath sagt att 6-7 miljoner krävs för att det ska kännas som ett godkänt tillskott, hur ser det ut med den målsättningen?

– Nja, kan vi komma dit är vi jätteglada, men det känns nog osäkert i dagsläget.

Pengarna kan gå till spelatruppen

Inför starten av emissionsperioden i början av januari var AIK tydliga med att inga pengar från emissionen skulle gå till spelartruppen den här säsongen.

– Pengarna ska inte gå till spelartruppen. Det vill vi vara tydliga med.

Nu kovänder man.

– Pengarna är en del i ett pussel för att stärka ekonomin, stärka olika delar inklusive spelartruppen inför kvalserien, säger Odd Swarting.

De här pengarna kan alltså bli tillgängliga för spelartruppen trots allt?

– Ja absolut. På det sätter att ju mer vi får in där så lättar det på trycket på andra ställen. Det har betydelse även för den delen.

ARTIKELN HANDLAR OM