Rudslätt: ”Jag går och väntar på budgeten”

AIK:s sportchef får inte signa spelare

HOCKEY

Ekonomin i kaos – då stoppades AIK:s sportchef från att signa spelare.

Men från måndag räknar Daniel Rudslätt med att kunna arbeta igen.

– Jag går och väntar på budgeten, säger han till Sportbladet.

AIK Hockey var nära konkurs. Så sent som i torsdags kväll klev en extern finansiär in med tio miljoner kronor och räddade klubben.

Men den bistra ekonomin får förstås konsekvenser även för den sportsliga sidan. När AIK höll informationsmöte för fansen framkom att sportrådet, med sportchef Daniel Rudslätt i spetsen, stoppats från att kontraktera såväl säsongens spelare som nyförvärv.

Ingen på kontrakt

Det innebär att AIK ännu inte har vare sig tränare eller en enda spelare klar inför nästa säsong i allsvenskan. Samtidigt har tunga pjäser som Björn Melin, Derek Joslin och Christoffer Aspeqvist försvunnit.

– Jag skulle helst sett att vi hade både målvakt och tränare på plats redan nu. Det blir ett tufft jobb för sportchefen, säger vd:n Thomas Johansson.

”Vi har haft dialoger”

Daniel Rudslätt:

– Det är klart att det varit svårt att jobba när man inte har en budget fastställd. Det är en förutsättning så man vet vad man har att jobba från. Vi har haft dialoger med spelare men inte kunnat bli konkreta, säger han till Sportbladet.

Men i morgon håller AIK ett styrelsemöte – och på måndag börjar arbetet med att bygga nästa säsongs trupp på allvar.

– Vi har ett möte med spelarna på måndag. Styrelsen i morgon. Sen kan ”Rudans” jobb börja på måndag kväll.

Men om Rudslätt stannar är ännu inte bestämt.

– Just nu tar vi det här, jag pratar inte om min framtid. Det är AIK:s framtid som gäller. Min tar vi senare, säger han.

Klart är i alla fall att Rudslätt, som tog över som tränare när han sparkade Rikard Franzén under kvalserien, är involverad i jakten på sin efterträdare.

– Vi för dialoger med några tränare. Sedan vet man inte var det landar. Men det är en prioritetsfråga vi jobbar väldigt hårt med.