Lagkaptenen: "Det kom som en chock"

Foto: BILDBYRÅN
Patric Blomdahl (mitten).
HOCKEY

Peter Gradins otäcka olycka med åkgräsklipparen skakar AIK.

Spelarna fick beskedet före morgonens träning.

– Det kom som en chock, säger lagkapten Patric Blomdahl.

Det var under söndagen som AIK:s nye tränare Peter Gradin, 55, råkade ut för en otäck olycka hemma i trädgården. Han fick sin åkgräsklippare över sig och bröt nyckelbenet, 14 revben samt punkterade en lunga. Sedan dess har han vårdats på sjukhus och kommer nu att missa uppstarten av säsongen.

– Det var en allvarlig olycka, men jag har pratat med Peter i dag och läget är stabilt. Han är en fajter och vi hoppas såklart på ett snabbt tillfrisknande, säger sportchefen Daniel Rudslätt.

Spelargruppen fick beskedet på morgonen inför dagens isträning.

– Det kom som en chock i morse. Det lät helt overkligt, säger lagkaptenen Patric Blomdahl.

"Hälsan går alltid först"

Lagkaptenen har själv inte varit i kontakt med Gradin men säger att han ska sätta igång och fixa en hälsning från spelarna till tränaren.

Olyckan innebär att det blir Thomas Fröberg och David Engblom som ensamma kommer leda laget i premiären och en tid framöver. Något som Blomdahl tror kommer fungera bra.

– Det är klart vi hoppas Gradin kommer tillbaka så fort som möjligt, men med Engblom i båset kommer det löpa på. Han är en bra ledare och har en massa erfarenhet.

Nu går dock tankarna åt Peter Gradins tillfrisknande:

– Vi spelare önskar ju bara att han kommer tillbaka så fort som möjligt, men hälsan går så klart först i alla lägen, säger Blomdahl.