Skadade AIK-tränaren kvar på intensiven

Gradin följer matcherna från sjuksängen

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Peter Gradin, 55, är kvar på intensiven efter den otäcka olyckan.

Men AIK-tränaren börjar se en ljusning i kampen för att återhämta sig.

– Han känner sig starkare för varje dag som går, säger sportchefen Daniel Rudslätt.

Det var förra söndagen som AIK:s hockeytränare Peter Gradin råkade ut för en närmast osannolik olycka. Gradin körde åkgräsklippare på sin tomt, välte nedför ett tre meter högt stup och fick gräsklipparen över sig. Han bröt 14 revben, ett nyckelben och punkterade lungorna – och har naturligtvis missat inledningen av säsongen.

Nu, drygt en vecka efter olyckan, är Gradin fortfarande kvar på intensivvårdsavdelningen.

– Jag konverserar med honom och han säger att han sett en ljusning de sista dagarna. Lungorna såg bättre ut, och han skulle göra en röntgen. Men han såg positivt på tillvaron, säger sportchefen Daniel Rudslätt.

Hur mår han?

– Ja, bättre nu än för några dagar sedan. Han känner sig starkare för varje dag som går. Jag hoppas att läkningen går snabbt, säger Rudslätt.

Daglig kontakt

Tillsammans med Thomas Fröberg, som har huvudansvaret i Gradins frånvaro, har Rudslätt daglig kontakt med den skadade tränaren.

– I början, när han mådde som sämst, var det via hans fru men nu orkar han prata lite.

Snackar ni någon hockey?

Hockeyn kommer ganska långt ner på listan när det kommer sådana här saker. Men han är otroligt nyfiken själv och känner att han saknar det.

Fröberg:

– Han pratar hockey, det gör han. Han ser matcherna på nätet. Så vi pratar både hockey och om hur han mår, och han har skrattet med sig. Så det är positivt. Men han blir nog kvar någon vecka till.

Vad säger han om inledningen?

– Han har nog samma uppfattning som jag, och var riktigt irriterad att vi hade så många utvisningar senast. Men vi får inte lägga för mycket fokus på det

AIK har förlorat mot både Södertälje (efter övertid) och Asplöven och jagar första segern under tisdagskvällen mot Almtuna på hemmaplan.

– Vi är fokuserade och ska ta tre poäng, säger Fröberg.

Sportbladets S24 sänder Mora-Rögle under kvällen. Köp matchen här!

ARTIKELN HANDLAR OM