Gradin: ”Jag hörde hur bröstkorgen gick sönder”

AIK-tränaren berättar om otäcka olyckan: ”Ambulanspersonalen räddade livet på mig”

HOCKEY

AIK:s tränare Peter Gradin är kvar på intensiven efter den otäcka olyckan.

Nu berättar han själv om händelsen som var nära att ta hans liv.

– Jag har nog en stjärna där uppe i himlen som sa att det inte var dags än, säger 55-åringen.

Foto: BILDBYRÅN
Peter Gradin.

Det var för två veckor sedan som AIK Hockeys tränare Peter Gradin råkade ut för en allvarlig olycka. 55-åringen körde åkergräsklippare på sin tomt när den välte ner för ett stup. Från sjuksängen berättar Gradin själv om händelsen.

– Jag har klippt den gräsmattan i tio år och jag kör fram till kanten som jag alltid gjort. Men broms och gas sitter på helt andra ställen på den nya traktorn än vad jag är van vid. Så jag trycker på gasen i stället för bromsen, säger han till AIK:s hemsida.

Tränaren fick åkergräsklipparen över sig i fallet, bröt 22 ben och punkterade lungorna.

– Det var en smärta jag inte önskar någon. Det var för jävligt. Jag kände hur bröstkorgen gick sönder av tyngden. Jag hörde hur det knastrade.

Fick kanyl i lungorna

Men det kunde ha gått betydligt värre.

– Ambulanspersonalen räddade livet på mig, säger Gradin som fick en kanyl in i lungorna vilket gjorde att de syresattes.

– En av sjukvårdarna kom fram efter några dagar och bad om ursäkt för att han gjort mig illa. Helt otroligt vilka ödmjuka killar, jag har dem att tacka för allt.

Gradin befinner sig fortfarande på intensiven i Sollefteå, men han ser ljust på framtiden och har börjat återhämta sig.

– Jag har inte ont utan känner att det spänner när jag rör mig. Jag blir lite dimmig och svamlig av tabletterna emellanåt. Andningen fungerar ganska bra, ungefär som en astmatikers. Men det var jävligt jobbigt första veckan.

När han gör debut som huvudtränare i AIK-båset är dock oklart.

– En optimism som jag, menar att jag borde vara kring laget i början av oktober. Men läkarna är inte riktigt överens med mig, haha.

ARTIKELN HANDLAR OM