Ödesmatch för AIK: ”Självklart jobbigt”

Måste börja ta poäng

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Sist i tabellen.

Inte en seger.

Nu väntar ny ödesmatch mot Rögle.

– Gruppen känns ändå lugn och harmonisk, säger sportchef Daniel Rudslätt.

Säsongen målades upp som en jakt på SHL.

Men tabelljumbon AIK är inne i en djup svacka och efter fem raka förluster skriker fans, spelare och ledare efter en trepoängare.

Det unga lagbygget har spelmässigt blandat och gett under inledningen. Men mest gett.

– Vi vet själva att vi måste upp några nivåer för att börja plocka poäng, säger Daniel Rudslätt, 40, till Sportbladet i bussen ned mot Ängelholm.

Att klubben har stora problem råder det inget tvivel om.

”Gnaget” värvade nyligen in Christian Engstrand, 25, på ett korttidskontrakt, för att täcka upp på målvaktssidan.

Håller hårt i plånboken

Den förre LHC-spelaren fick chansen mot Timrå – men fick kramp och byttes ut i den smärtsamma 2-3-förlusten.

Behöver ni plocka in ytterligare spelare i den här situationen?

– Det är klart att man har ständigt koll på marknaden, men det är den här truppen vi har nu som ska vända det här, säger Rudslätt. 

I nuläget är dock inga akuta förstärkningar att vänta.

– Det vet man ju aldrig. Men nej, i dagsläget har vi inget på gång.

”Just nu attraherar vi inte publiken”

Publiksifforna är ett annat växande problem i klubben.

Åskådarna har svikit i takt med det knackiga spelet. Mot Almtuna förra veckan landade publiksiffran på 2 203 och när Timrå gästade Hovet kom 2 502 personer.

– Resultaten påverkar självklart publiksiffrorna. Vi måste börja spela bättre, sedan är det ju också så att ju mer fans det är på Hovet, desto starkare och bättre blir AIK, säger Rudslätt och fortsätter:

– Men just nu attraherar vi inte AIK-publiken, även om vi hade fina siffror i premiären mot Södertälje.

Gradin på väg tillbaka

Hur mycket betyder hemmastödet?

– Jag vet hur det är att spela inför mycket folk på Hovet, det är en fantastisk upplevelse. Men man ska vara så pass professionell som ishockeyspelare att det inte ska spela någon större roll, det viktigaste är att man tror på det, det gäller ju även om det är en träningsmatch eller så. Men visst, det är en extra krydda att spela på Hovet inför mycket publik.

Tufft att gå till jobbet nu?

– Självklart är det jobbigt, det är inte kul. Att säga att man inte påverkas, det går inte för det tror jag alla gör. Men nu gäller det att jobba ännu hårdare, säger sportchefen.

Positivt är i alla fall att tränaren Peter Gradin, 55, repar sig bättre än förväntat, efter sin olyckliga och osannolika olycka med en gräsklippare.

– Nu har läkningen gått väldigt snabb de senaste dagarna och det känns bra. Han längtar verkligen efter att komma tillbaka till laget och grabbarna. Han sa det; ”Jag vet inte vad som är värst, att dö av längtan eller att dö av en gräsklippare”.

FAKTA

Kvällens matcher i hockeyallsvenskan:

Oskarshamn–Malmö, Mora–Bik Karlskoga, Timrå–Västerås, Rögle–AIK, Björklöven–Karlskrona, Asplöven–Södertälje (alla 19.00).