Gradin: "Jag ska vara på Hovet på lördag"

Foto: BILDBYRÅN
Peter Gradin.
HOCKEY

Gräsklipparkraschen höll på att kosta AIK-tränaren Peter Gradin, 55, livet.

Nu är han redo att återvända till Hovet och AIK:s nästa match.

– Frågan är vad som är värst. Att dö av en gräsklippare, eller dö av längtan att stå i ett hockeybås, säger han i en intervju med Viasat.

En punkterad lunga, 22 brutna revben och ett nyckelben som knäcktes på två ställen, men AIK:s nya tränare Peter Gradin överlevde den otäcka gräsklipparkraschen.

Nu har han fått återvända hem från intensiven i Sollefteå men det är fortfarande mycket rehabilitering och smärtstillande tabletter som krävs innan han är helt återställd.

–  Det ser ut som plockepinn i bröstkorgen. Det pekar åt alla håll. Jag ska till Umeå i morgon och kolla om vi behöver göra något mer, för det är tre revben på vänster sida som inte har kontakt, säger han i en intervju med Viasat.

"Tänker närvara på lördag"

Där berättar han också att han nu lagt fast en första preliminär plan om hur han ska ta sig tillbaka till båset. Redan på lördag tänker han vara på Hovet när AIK möter topplaget Mora.

– Att dö av en gräsklippare, eller dö av längtan av att stå i hockeybås. Det går inte vara ifrån längre, så planen är att åka till Umeå för att sedan ta en lugn och harmonisk transport ned till Stockholm. Så jag tänker i alla fall närvara vid matchen på lördag.

"Känns bättre för varje dag"

– Jag kommer inte vara med i båset, men jag ska vara med så mycket jag kan och orkar. Jag ska prata i paus och sådär med Fröberg.

Bortamatchen mot Karlskrona får stryka på foten men när Karlskoga kommer på besök nästa torsdag vill han stå i båset på riktigt.

– Vi får se hur det känns rent fysiskt, men det känns bättre för varje dag.

AIK vann sin första match för säsongen i går.

ARTIKELN HANDLAR OM