”Älskar när Conny är på det humöret”

Hyllas efter ny poäng: ”Kylig och skicklig”

1 av 2
HOCKEY

Conny Strömberg lämnade Västerås efter en tvist.

Efter att ha gjort två poäng på lika många matcher för AIK hyllas nu den 39-årige veteranen stort.

– Jag älskar att se Conny på det här humöret, säger Viasats Erik Granqvist.

Det var i mitten av december som Västerås IK bröt sitt avtal med Conny Strömberg. Efteråt berättade 39-åringen att han känt sig felaktigt behandlad av tränaren Martin Filander.

– Han har behandlat mig mycket hårdare än flera andra spelare. Två andra, utländska spelare, kunde komma undan med vad som helst, sa Strömberg till Viasatsport.se.

27 december – mitt under matchen mot Karlskoga – meddelade AIK att man gjort klart med veteranen. Och i debutmatchen mot Björklöven stod Strömberg för en assist.

”Tack var honom”

Det gjorde han även i dag, mot Vita Hästen.

Vid underläge 1-2 stoppade han pucken med skridskon på ett kyligt sätt och skickade in pucken mot mål. Där stod Yared Hagos som kunde peta in returen och på så vis ordna fram en förlängning.

Efteråt hyllades Strömberg av Viasat-experten Erik Granqvist.

– Conny är en mycket intressant spelare som är kylig och skicklig med pucken. Tack vare honom har AIK fått in kvitteringen – men även skapat chanser inne i slottet. Det har varit flera situationer i den här matchen där Conny, tack vare sin kyla och skicklighet, hittat medspelare i slottet. Jag älskar att se honom på det här humöret med pucken.

”Måste ha mer pondus”

Matchen avgjordes på straffar där Christian Sandberg blev hjälte. AIK har därmed – för första gången sedan månadsskiftet november/december – vunnit två raka matcher och nu lämnar laget kvalplats. Ändå var tränaren Peter Nordström inte helt nöjd.

– Två poäng är fruktansvärt skönt, det är det vi spelar för. Men vi måste ha mer pondus! Det håller inte att gå på 80-85 procent, vi måste ge 100 i varje situation och vara mer sugna på att göra mål, säger han.

FAKTA

AIK–Vita Hästen 3–2 e str (1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (4.49) Fredrik Hynning (Jordan Hendry, Joakim Hagelin) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (6.24) Adam Schmidt (Jesper Samuelsson, Wilhelm Westlund), 1–2 (10.10) Joakim Petersson (Linus Näsström, Robin Dahlström).

Tredje perioden: 2–2 (0.36) Yared Hagos (Ryan Mckiernan, Conny Strömberg).

Avgörande str: Christian Sandberg

Skott: 34–25 (10–8, 11–6, 8–5, 4–6, 1–0).

Utv, AIK: 6x2. Vita Hästen: 5x2.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik: 4 022.

ARTIKELN HANDLAR OM