Delade ut broschyrer – på AIK:s medlemsmöte

Foto: BILDBYRÅN, PONTUS ORRE
Anders ”Ankan” Parmström och Jonas Galotta.
HOCKEY

AIK Hockey bjöd in till informationsmöte.

Då möttes medlemmarna av broschyrer framtagna och signerade – av Jonas Galotta.

– Vi blev väldigt förvånade, säger Anders ”Ankan” Parmström.

AIK kvalade sig kvar i Hockeyallsvenskan.

Men ekonomin är alltjämt körd i botten och klubben genomgår just nu en rekonstruktion för att undvika konkurs.

På söndagen kallade man till informationsmöte för medlemmarna. Väl där möttes de cirka 100 personerna av broschyrer skrivna av Jonas Galotta.

– Det jag och flera andra reagerade på var vad de där broschyrerna gjorde där över huvud taget. Vi blev väldigt förvånade, säger klubbikonen Anders ”Ankan” Parmström.

”Rent skitsnack”

I broschyrerna presenterar Galotta sina förslag på hur klubben ska räddas – och kritiserar den så kallade ”Törnqvist-gruppen”. En investerargrupp som enligt Sportbladets uppgifter vill pumpa in 30 miljoner kronor i AIK Hockey i utbyte mot att den sittande styrelsen avgår.

Galotta menar att Törnqvist-gruppen i själva verket är den tidigare sparkade vd:n Thomas Johanssons initiativ.

”Det är Thomas Johansson som sedan han inte fick fortsatt förtroende (konstigt..) har jagat finansiärer för att kunna revanschera sig och återta makten”, skriver Galotta i broschyren.

Där slår han också fast att Anders ”Ankan” Parmström ”sedan sommaren 2014 är bitter över att inte fått plats i styrelsen”.

– Det är rent skitsnack! Jag är inte ett dugg bitter. Jag fick frågan om att kandidera men valde att inte göra det, svarar ”Ankan”.

”Har ingen roll i AIK”

73-åringen ifrågasätter Galottas inflytande i klubben och ställde under mötet frågan vad denne egentligen har för roll i organisationen.

– Den frågan ställde jag till Mario Ashman (styrelseordförande i AIK Ishockey AB reds.anm) och svaret jag fick var att Galotta inte har någon funktion i AIK, men att ”om det är bra idéer för AIK så lyssnar vi”. Vad det innebär vet jag inte, säger Parmström.

När Sportbladet när Mario Ashman upprepar sitt svar.

– Galotta har ingen som helst funktion i AIK. Däremot har han hjälpt till med saker tidigare, som att ha kontakt med tränare och i viss utsträckning scouta spelare.

Det gör han inte nu längre?

– Nej.

Varför fanns hans broschyrer på medlemsmötet?

– Ingen aning. Han hade tydligen tagit med sig dem dit, men vi i styrelsen hade ingen aning om detta och blev förstås väldigt förvånade.

Tar ni avstånd från att de fanns där?

– Ja, självklart. Det här var ju ett medlemsmöte så jag förstår inte varför det ska finnas broschyrer från Jonas Galotta där…

Frågade du honom efteråt?

– Nej, jag hade ingen möjlighet till det, säger Ashman.

Galotta själv säger så här när Sportbladet når honom under kvällen och frågar vad som var hans tanke med broschyrerna:

– Det är ju ganska uppenbart att de togs dit för att de skulle kunna läsas.

Mario Ashman blev också förvånad. Hur kommer det sig att du inte stämde av med styrelsen om det var okej att ta med broschyrerna?

– Jag antar att frågeställningen medvetet är provokativ, då styrelsen med säkerhet uppskattar engagerade medlemmars initiativ att föra klubben framåt.