AIK räddas av oljemiljardären

HOCKEY

AIK hockey kan andas ut.

Rekonstruktionen avbryts sedan en ny investeringsgrupp med bland andra oljemiljardären Torbjörn Törnqvist klivit in i klubben. 

– Vi kan betala alla de fordringsägare vars belopp ingår i rekonstruktionen, säger vd Peter Wilcke till TT.

Det var den 19:e februari som en lång tid av ekonomiska problem kom ifatt AIK Hockey AB som tvingades lämna in en rekonstruktionsansökan. Bolagets skulder uppgick då till 21 miljoner kronor.

– Vi har kommit till ett läge där det här är oundvikligt. Det blir ett naturligt tillfälle att börja om på nytt. Vi har goda förhoppningar att det, trots den tunga period vi nu går in i, kan vara början på något bra, sa nytillträdde vd:n Peter Wilcke då.

Den tionde mars fick klubben sedan grönt ljus av Solna Tingsrätt att fortsätta arbetet med rekonstruktionen och nu kan den alltså helt avbrytas sedan AIK fått in en ny stor extern finansiär.

Grupp på 15 investerare

Efter en lång maktkamp inom AIK så kliver en grupp med 15 investerare, med bland andra oljemiljardären Torbjörn Törnqvist, in i klubben med nya pengar. Det bekräftar Hans Hammarlund, som också ingår i gruppen, för Sportbladet.

– Den här satsningen gör det möjligt för AIK att börja om och bygga från grunden igen. Det har varit avgörande för investerarna att det funnits en långsiktig och seriös plan, säger Johan Palmgren som är talesperson för investerarna till AIK Hockeys hemsida.

I dag genomför AIK Hockey AB en ackordsuppgörelse med leverantörer och tidigare investerare i Solna Tingsrätt för att sedan kunna gå vidare med att tillsätta en ny styrelse vid ett extra medlemsmöte i slutet av april.

Enligt TT så ska uppgörelsen vara klar senast på torsdag.

– Vi försöker ta oss ur rekonstruktionen helt och hållet. Vi kan betala alla de fordringsägare vars belopp ingår i rekonstruktionen, säger vd Peter Wilcke