Gozzi: ”De sprudlar inte direkt av energi”

Foto: Bildbyrån
AIK:s sportchef Anders Gozzi och tränare Roger Melin.
HOCKEY

AIK vände och vann toppmötet mot Karlskoga och nu pekar allt på allsvensk final mot Tingsryd – och ett guldläge att få möta Karlskrona i kval till SHL.

Sportchef Anders Gozzi har börjat scouta motståndet och sondera spelarmarknaden.

– Men den största faran just nu är att blicka framåt och tro en massa saker, säger han.

Mötet mellan AIK och Karlskoga på Hovet var ett riktigt sexpoängsmöte. Karlskoga behövde en seger för att ge sig själva chansen att haka på AIK och Tingsryd i tabelltoppen.

De började också bäst med en snabb 2-0-ledning. Men AIK tog över helt i andra perioden. Karlskoga fick visserligen in ett tredje mål men Jacob Spångbergs 2-3-reducering i slutsekunderna av mellanakten blev viktig. Bara 42 sekunder in i tredje gjorde Malte Strömwall 3-3 vilket stod sig hela vägen till en straffläggning där Robin Kovacs kunde avgöra.

11 poäng före trean

Därmed är AIK, som tvåa i tabellen, elva poäng före närmast jagande Vita Hästen i kampen om topp två-placeringarna och allt mer talar för att man kommer möta Tingsryd i bäst av fem matcher om en direktkvalmatch mot SHL-jumbon Karlskrona.

Med växande ekonomiska skillnader mellan allsvenskan och SHL håller Anders Gozzi med om att det är ett exceptionellt bra läge att gå upp i SHL just i år.

– Absolut, visst är det så, säger han.

Så sent som i går satt han på Hovet och granskade Karlskrona i mötet mot Djurgården.

– Det är klart man försöker skaffa sig information om eventuellt kommande motståndare, det är inga konstigheter, säger han och erkänner att han inte var så imponerad.

– Det är väl lite väntat utifrån var de ligger, hur de tålmodigt tagit stryk i match efter match. Det blir et lag som inte direkt sprudlar av energi.

”Handlar om positiv känsla”

Är det en fördel eller nackdel för er lag underifrån att möta ett lag som KHK som tidigt kan rikta in sig på kvalspel?

– Jag tror det är väldigt svårt att gå och ladda och sätta upp förväntningar inför en kort tvåveckorsperiod så här. Det handlar nog mer om att ha en bra, positiv känsla än att förberedda sig fysiskt.

När AIK var på väg att gå i konkurs förra våren klev en 15 man stark investerargrupp in och räddade klubben. Men trots att kvalet är runt hörnet och transferfönstret är öppet extra länge i år har Anders Gozzi ännu inte fått löfte om en extra säck pengar för en kvalsatsning.

– Nej vi är inte där än att vi har en massa pengar över.

Melin ser gärna centervärvning

Kan det bli aktuellt med några spetsvärvningar inför ett kval nu när det ser ut att bli många spelare lediga?

– Vi får väl se, min erfarenhet är att det kan bli en övertro när man tar in mycket nytt, att de ses som räddande änglar. Jag tror på gruppdynamik och det här laget har rätt energi.

– Men som alla lag så håller vi ett öga öppet, men då gäller det att hitta rätt person. Det är ingenting som vi måste ha, men blir det något ledigt, vilket det säkert blir, får vi ta ett beslut då, säger Anders Gozzi.

Tränare Roger Melin tycker att Gozzi ska titta extra noga på centersidan.

– Vi är tunna på centersidan och det är väl där som vi möjligen skulle behöva någon. Det märks som nu när ”Sampa” (Christian Sandberg) är borta – då får vi kalla upp en junior och det är inte optimalt givetvis.

ARTIKELN HANDLAR OM