Melin tränar AIK

"Hoppas det löser sig inom en vecka"

HOCKEY

AIK ska tillbaka till elitserien.

Och tränaren som fått erbjudandet att leda återtåget är Roger Melin.

- Jag hoppas att det löser sig inom en vecka, säger mästarcoachen.

Leder Gnaget Roger Melin kommer bli ny tränare i AIK istället för Tommy Sandlin.

12 april åkte AIK ur elitserien. Sedan dess har inte mycket hänt. Nyckelspelare har lämnat laget och de positiva rubrikerna har lyst med sin frånvaro.

Men den kommande veckan kommer AIK kunna gå ut med pressmeddelanden - både vad gäller nya spelare och ny tränare.

- Högsta prioritet just nu är att signa en tränare, säger Hans Mörner, vd för AIK Hockey.

Och längst upp på AIK:s önskelista över tränare finns Roger Melin, tidigare i Brynäs.

Kontakt är redan tagen mellan parterna och de ska samtala igen i veckan.

"AIK:s intresse är smickrande"

- AIK:s intresse är smickrande. AIK är ju en av de mer anrikare föreningarna i svensk hockey. Men innan jag bestämmer mig så måste jag få veta mer om hur klubben tänker och hur organisationen ser ut, säger Roger Melin.

Melin sa upp sig efter fyra säsonger i Brynäs i våras.

Både han och Brynäs ville testa något nytt.

- Nu har jag varit arbetslös i en månad och det har varit skönt. Men det är dags ta tag i var jag ska vara nästa säsong. Mina agenter, Joakim Persson och Peter Wallén, har snackat ett tag med AIK, men nu vill jag bli mer delaktig i förhandlingarna, säger Roger Melin.

Har spelat fem matcher med AIK

Melin har för övrigt varit i AIK tidigare. 1975/76 spelade han fem elitseriematcher för Solna-laget. Därefter åkte Melin faktiskt till NHL och spelade för Minnesota i två säsonger. 1985/86 var han tillbaka i AIK - då som naprapat.

- Fast då gick det ju inte så bra. Vi åkte ur. Får väl hoppas att det går bättre den här gången, säger Melin och småskrattar.

Fast klubben han väntas ta över är för tillfället i spillror. Endast en spelare (!), Thomas Sjögren, har kontrakt över nästa säsong i AIK. Klubbledningen har även aviserat att satsningen mot elitserien ska göras med så små ekonomiska medel som möjligt. Det är heller inte livsviktigt att laget gör en snabb återkomst till elitserien. Ett oroväckande besked för alla AIK-fans.

- Det är just allt sådant där som jag måste reda ut innan vi går vidare i förhandlingarna. Men AIK är mycket intressant. Och det skulle vara kul att komma tillbaka till Stockholm. Jag har mitt barn i Stockholm och en flytt till AIK gör att det skulle bli lättare att umgås, säger Roger Melin.

Tog SM-guld med Brynäs

Tränarcirkusen i svensk elithockey:

Tomas Ros