"Ska jag spela ligger AIK nära till hands"

I går såg "Myran" AIK från läktaren - snart kan han vara en i laget igen

HOCKEY

1-4 mot Hammarby i derbyt och nu är AIK jagat runt strecket.

Liraren som kan fixa en plats i superallsvenskan satt på läktaren och lekte med Leon, sex månader.

Och Stefan "Myran" Gustavson, 37, öppnar nu dörren för en comeback i "Gnaget".

- Ska jag spela ligger AIK nära till hands, säger han.

Foto: PETER KJELLERÅS
tillbaka på hovet Stefan "Myran" Gustavson såg AIK-Hammarby från läktaren med sonen Leon i famnen. Snart kan "Myran" vara tillbaka på isen igen - som AIK:are.

Dagen efter nyheten att Stefan Gustavson hoppat av elitsatsningen i Linköpings HC satt huvudpersonen på läktaren på "Hovet" och såg sina gamla - och blivande? - lagkamrater i derbyt mot Hammarby. Och före nedsläpp hade han ett samtal med AIK:s spelande sportchef Anders Gozzi, 35, om framtiden.

- Vi har bara pratat lite löst, så jag kan inte säga så mycket nu, säger "Myran".

Vill ha betänktetid

Han leker och gullar med sonen och verkar vara på gott humör. Men när det ska snackas hockey blir han mer allvarlig.

- Det måste kännas helt rätt för mig. Ett beslut som gäller för flera månader framöver är svårt att stressa fram på ett par dagar, säger han.

Men o m du spelar är AIK enda alternativet?

- Ja, det ligger väl nära till hands att säga så. Men jag hoppas AIK har förståelse för att jag måste väga för och emot en stund till.

...och Linköping kan inte stoppa dig om du vill spela?

- Ärlig talat vet jag inte så mycket om det. Men det är inga "hard feelings" mellan oss så jag tror inte de sätter några käppar i hjulet i så fall.

"Myran" var en av trotjänarna som fick lämna klubben när AIK blev "finskt", men han har fortfarande ett stort gulsvart hjärta.

- Exakt den spelartyp vi skulle behöva till det här laget. Men vi måste undersöka det här närmare och törs inte ge oss in i några ekonomiska risktaganden, säger AIK:s vd Hans Mörner.

Matchen i går var startskottet för en ny, offensiv satsning med sponsormiddag och ett läktararrangemang - utan musik i högtalarna, äntligen! - tillsammans med supporterklubben Smokinglirarna.

Satsningens namn: Return of the rats.

Där finns nog plats för en myra också.

PeO Larsson