Lövens frälsare

Tremålsskytten Briell: I dag var det mer hjärt än tanke

HOCKEY

UMEÅ

Skellefteå AIK hade spelet och skapade chanserna.

Björklöven hade attityden, hjärtat och en tremålsskytt i Lars Briell.

Det gav laget från Umeå tre poäng i Västerbottensderbyt.

– Det har varit mycket att tänka på de senaste timmarna, men vi lyckades samla oss till slut, säger matchvinnaren Briell.

Foto: PATRICK TRÄGÅRDH
Skellefteå hade kunnandet – Löven viljan. Lars Briell i mitten var den som ville allra mest. Med sina tre mål vände han matchen till hemmalagets fördel.

Ett derby mellan Björklöven och Skellefteå innebär alltid mycket känslor.

I gårdagens drabbning var det mer känsloladdat än vanligt.

På tisdagen lämnade Björklövens tränare Randy Edmonds sitt uppdrag på grund av familjeskäl, men det började genast spekuleras i att det var splittringar inom truppen som var den egentliga orsaken.

Inte blev det hela bättre av att Skellefteå AIK:s tränare Pasi Mustonen i en intervju i en lokaltidning sa att han trodde att Edmonds fått sparken eftersom Björklöven fått panik på grund av tabelläget.

AIK startade bäst

Och inte såg det ut som att Björklöven var ett lag i harmoni i går.

I alla fall inte till en början.

14.58 in i den andra perioden tryckte Pontus Petterström in 4–2 till gästerna och de viktiga poängen i kampen om en plats i Kvalserien såg ut att gå till Skellefteå.

Då klev Lars Briell in i handlingen på allvar.

Briell dominerade

Först styrde han in 3–4 på Santeri Heiskanens dragskott och därefter gjorde han, framspelad av Heiskanen, 4–4 bakom Johan Backlund i Skellefteås kasse.

Lägg därtill att Briell redan gjort ett mål i den första perioden och det är inte svårt att lista ut vem som utsågs till matchens lirare?

– Om ingen annan gör målen får väl jag göra det, säger Briell.

– Skämt åsido, det här var en otroligt viktig seger för oss. Det är klart att allt tumult med Randy fanns i bakhuvudet, men vi lyckades fokusera på matchen och ta tre poäng. Fast det var nog mer hjärta än tanke i dag och mer slit än skönspel, fortsätter han.

Men trots att man förlorade skotten med hela 13–28 så lyckades ändå Björklöven vinna. Det var Chris Marinucci som satte dit segerpucken, 5–4, i slutperioden.

– Det var mycket känslor i laget i dag, men vi lyckades trycka dem åt rätt håll, säger Tomas Sandlin, som coachade Björklöven tillsammans med skadade spelaren ”Sasja” Beliavski.

– Det var säkert skönt för Randy att vi vann. Jag är ganska säker på att han har koll på det här resultatet.

Superdramat i superallsvenskan - så avgörs streckstriden

Anders Rönmark

ARTIKELN HANDLAR OM