Melin som LHC-tränare:

”Utsikterna är mycket ljusa”

HOCKEY

LINKÖPING

Vinnaren Roger Melin fick se sitt kommande lag avancera till tredje plats i kvalserien - bara en poäng från elitserien.

- Linköping är det klart bästa laget vi mött och har goda möjligheter att fixa ett nytt kontrakt, säger han.

Foto: LASSE HEJDENBERG
nöjd förlorare? Rögle förlorade den viktiga matchen mot Linköping men tränaren Roger Melin har säkert upplevt tyngre förluster. Nästa säsong tränar han Linköping och ser förstås att de är ett elitserielag då.

Trots förlusten var Roger Melin en vinnare - även om coachen med dubbla roller inte ville erkänna det.

- Självklart vill jag träna ett lag på så hög nivå som möjligt, men jag kan ändå inte se det så. Det som händer med Linköping är inget jag kan påverka just nu, det enda som gäller för mig de kommande veckorna är Rögle, svarar Melin.

Men om det ändå skulle bli förlust, var väl Linköping rätt lag att få stryk mot?

- Det fungerar inte riktigt att tänka på det sättet, skrattar Roger. Fast givetvis blir jag glad när LHC vinner andra matcher i kvalserien.

Roger Melin imponerades av hur hans kommande lag uppträdde i går.

- De spelade fantastiskt bra, inte minst i den första perioden då vi verkligen var steget efter. Det är exakt så jag vill att hockey ska gå till, med hög intensitet och fart. Och vilken skön stämning, publiken är ju helt underbar med ett ordentligt drag hela matchen.

Vill se båda lagen i eliten

Är Linköping en elitserieklubb när du tillträder som tränare i maj?

- Det både hoppas och tror jag. Med samma spel i fortsättningen är utsikterna mycket ljusa, LHC är det absolut bästa laget vi mött i vinter.

Så då är du en vinnare ändå?

- Drömmen vore förstås att både Rögle och Linköping går upp. Alla spekulationer hit och dit gör mig ganska trött, avslutar Melin med ett leende.

Joakim Löwing