Lundh sågar: De skrämmer inte

Här förbereder sig Mif-tränaren inför kvalet

1 av 2 | Foto: LASSE ALLARD
TOPPLAGET SOM GLÖMDES BORT Ingen räknade med Mora inför Superallsvenskan. Efter 2-1-segern mot Hammarby i går leder de med tre poäng före Skellefteå.
HOCKEY

Malmö är på väg ner i kvalserien och tränaren Stephan Lundh har insett allvaret.

I går följde han toppmötet mellan Hammarby och Mora på plats.

- Det vore tjänstefel att inte kartlägga lagen. Men jag har inte gett upp, säger Stephan Lundh till Sportbladet.

Malmö ligger näst sist i elitserien och har ena benet i kvalserien. Mora och Hammarby är topplag i superallsvenskan och två tänkbara hot mot elitserielagen, som åker ner.

Malmös tränare Stephan Lundh lämnar ingenting åt slumpen. I fredags såg han AIK mot Skellefteå - två andra hot i superallsvenskan - och i går var han på plats på Johanneshov igen.

- Det finns två anledningar till att jag är här. Dels så måste jag givetvis förbereda mig för det värsta, jag menar: hamnar vi i kvalserien vill jag veta allt om lagen där. Sedan kartlägger jag spelare inför nästa säsong, säger Stephan Lundh.

Blir inte skrämd

Tittar du på någonting specifikt?

- Givetvis kollar jag på hur lagen spelar i numerära över- och underlägen. Dessutom tittar man på uppspelsvägar och linjer i spelet.

Matchen var sådär.

Precis som mötet mellan AIK och Skellefteå i fredags.

- Jag kan inte säga att jag blir skrämd av det jag sett av lagen i superallsvenskan hittills. Inte spelmässigt. Men hamnar man i kvalserien finns ju risken att det mentala spelar oss ett spratt, säger Lundh.

Stor press

Och fortsätter:

- Pressen på elitserielagen att ta sig tillbaka är enorm. Klart det påverkar spelarna också. Ingen vill väl vara med och spela ner ett lag i allsvenskan.

Största skillnaden?

- Farten och det fysiska spelet. I elitserien går allting mycket snabbare och det smäller mer i närkamperna. För övrigt är elitserielagen bättre organiserade, tycker jag.

Lever på hoppet

Sex omgångar återstår av elitserien och Malmö har fem poäng upp till Södertälje, som ligger ovanför kvalstrecket.

- Jag hoppas och tror att vi fortfarande klarar av det. Vi har avgörandet i egna händer. Men jag tror att det blir jämnt. Tippar att allt avgörs i sista omgången, säger Stephan Lundh.

Förutom Mif-basen syntes ingen annan elitserietränare till på Johanneshov i går.

Patrik Thornéus