Mif letar ny tränare i USA och Kanada

Ännu en seger – nu är elitserien mycket nära för Skånelaget

HOCKEY

MALMÖ

Mif vill ha en utländsk tränare nästa säsong.

- Vi vill ha någon som kan tillföra något som inte redan finns i Sverige. Därför har vi gjort en del förfrågningar i USA och Kanada, säger Patrik Sylvegård.

Efter Juha Riihijärvis avgörande mål i sudden death mot Skellefteå är Mif snuddande nära elitseriespel även nästa säsong. I praktiken kan det avgöras hemma mot Hammarby på tisdag.

- Det har varit svårt att agera med tanke på vår ekonomi och att vi inte vetat vilken serie vi ska spela i, säger Sylvegård.

Han är den i styrelsen som jobbar med innevarande kontrakt och värvningar av nya spelare. Mif har bara sex spelare klara för nästa säsong. Juha Riihijärvi har fått ett förslag som innebär en kraftig nedgång i lön.

- Jag vet inte hur det blir. Jag funderar, säger Riihijärvi.

Andra har fått besked om att det inte blir någon fortsättning.

- Petri Liimatainen och Niklas Sundblad är alldeles för dyra för att vi ska kunna behålla dem med tanke på vad de har presterat, säger Sylvegård.

"Bingo bingo"

Marcus Thuresson är en tänkbar återkommare.

- Han är inte en spelare som vi prioriterar men vi har har kontakt. Vår förhoppning är att en tränare från Nordamerika också kan ta med sig några spelare hit.

- Mitt mål räckte till 16 poäng. Längre än så ska man inte flyga iväg. Går man mot Hammarby med huvudet uppblåst som en ballong säger det kanske dunk-dunk och så sitter vi i skiten igen, säger Juha Riihijärvi.

Skellefteås tränare Ulf Taavola vill inte ens lyssna på spekulationerna.

Han håller för öronen och säger:

- Bingo, bingo...

Stefan Alfelt