...men nu ska fansen samla ihop till nya spelare

”Det ska vara spelare som brinner för Leksand”

HOCKEY

LEKSAND

Leksands supporterklubb Superstars har redan börjat en insamling för att stärka laget inför nästa säsong.

- Vi siktar på att vara med och köpa hem en riktigt nyckelspelare till nästa säsong. En spelare som brinner för Leksand. Målet är att få tusen supportrar att lägga en hundralapp i månaden, säger supporterklubbens Per Källgren.

Tusen supprtrar gånger hundra kronor är lika med hundra tusen i månaden. Det räcker till halva månadslönen för en riktigt etablerad toppspelare.

Supporterklubben Superstars vill själva inte gå ut med namnet officiellt, men den hemvändare leksandsfansen drömmer om är Mikael Karlberg, 32, Leksands och elitseriens poängkung i fjol.

- Vi kan bara säga att vi varit i kontakt med spelare själv och just nu har han kontrakt med sin klubb ytterligare en säsong. Men vi hoppas att vi ska kunna ändra på det.

Karlberg har kontrakt med schweiziska Fribourg, den klubb leksandstalangen Robert Nilsson också hamnade i då det skar sig med Leksand.

Vill ha bort Masken

Vad anser ni att klubbledningen ska ta för ansvar?

- Vi tycker att ordföranden Nils-Erik Johansson och Jonas Bergqvist ska stanna i föreningen. Men någon måste gå, bara för att markera att klubben tar sitt ansvar för det som hänt den här säsongen. Men vi säger inga namn där heller, säger Källgren.

Men det är ingen hemlighet att det är sportchefen Anders "Masken" Carlsson som supportrarna helst vill ha bort.

Besvikelsen var inte lika stor bland supportrarna som förra gången.

- Nej, det var inga tårar som rullade ner för ståplatsläktaren den här gången. Men målet är detsamma. Vi ska tillbaka så fort som möjligt.

Mats Wennerholm