Pirro hoppas på Skellefteå

"Men vi kommer inte att lägga oss avsiktligt"

HOCKEY

Mora eller Skellefteå till elitserien?

Leksandstränaren Pirro Alexandersson vet vilket lag han helst ser i högsta serien.

- Skellefteå. De har bäst resurser, säger Alexandersson.

Foto: ANDERS CARLSSON
Leksands tränare Pirro Alexandersson ser helst att Skellefteå går upp i dag.

Ett klassiskt kvalseriedrama utspelas i dag.

Leksand har chansen att spela bort Mora från avancemang till elitserien.

Det räcker att laget förlorar hemma mot Skellefteå och Mora är kvar i allsvenskan.

Leksand har varit pressat i dag och i går. Laguppställning, lagets motivationsnivå, prat om läggmatch och skador har synats av media och Moras klubbledning.

- Vi har en del skador. Men vi kommer med starkaste lag som vi kan mönstra just nu. Vi kommer inte lägga oss avsiktligt, säger Pirro Alexandersson.

Sponsorpengar

Det är känt att Leksand och Mora är stora rivaler. Och givetvis ser Leksand helst att Mora inte tar sig till elitserien. Det handlar om en djupt rotad rivalitet och mångårig konkurrens om spelare, sponsorspengar och framgångar.

- Om jag måste välja mellan Mora och Skellefteå till elitserien säger jag Skellefteå. De har bäst resurser och förutsättningar, säger Pirro Alexandersson, ansvarig coach för Leksandslaget i eftermiddag.

Han vet att det blir svårt att motivera laget inför den för Mora och Skellefteå avgörande matchen i dag.

- Men vi kommer absolut inte att lägga oss. Jag utgår från att alla i laget spelar för sin heder. Det gäller att röra på sig när man spelar hockey och det kommer killarna göra mot Skellefteå, säger Pirro Alexandersson.

Moras ordförande Jan Simons är nöjd med att Leksandsmatchen sänds på tv.

- De kommer att ha ögonen på sig. Hundratals journalister och hockeyförbundet kommer syna Leksands insats. Och många i laget har kontrakt som går ut och då vill de säkert visa upp sig från deras bästa sida, säger Jan Simons.

Känga till Leksand

Han passar även på att ge en rejäl känga till Leksands klubbledning.

- De har i många år tjatat om att det är viktigt att Dalarna har ett lag i elitserien. I dag har de chansen att se till att det fortsätter vara så, säger han.

Tomas Ros