"Ankan" räddar AIK

Ägarna: Vi går inte i konkurs - det finns inte

HOCKEY

AIK Hockeys kris är fortfarande inte över.

En miljon kronor saknas i kassan.

- Visst är konkurs ett alternativ, men det är inte troligt, säger Tommy Adamsson, ordförande i AIK Hockey.

Sportbladet avslöjade i oktober att AIK hade djupa hål i sin kassa. Nu är läget akut igen - en miljon måste fram för att förhindra nedflyttning.

I oktober avslöjade Sportbladet att AIK:s ekonomi var usel. Det saknades flera miljoner kronor för att klara av säsongen.

Nu har alla intäkter och utgifter räknats samman och enligt en preliminär uppgift saknas en miljon kronor för att AIK ska klara ett ekonomiskt nollresultat.

Den 30 april införs elitlicens i svensk hockey och där är ett nollresultat ett måste - annars väntar degradering.

Möte med ägarna

- Vi har möte med våra ägare på torsdag. Där avgörs det vilken väg vi ska ta, säger Tommy Adamsson, ordförande i AIK Hockey.

Anders "Ankan" Parmström är språkrör för en grupp finansiärer som gått in med kapital i AIK. Han är en av de som avgör AIK:s framtid.

- Inte kommer vi att gå i konkurs eller mista elitlicensen för en miljon kronor. Det finns inte, säger "Ankan" Parmström.

"Måste bestämma väg"

Men även om AIK räddar säsongen som just avslutats är nästa säsong i farozonen.

- Vi måste bestämma oss för vilken väg vi ska ta. Det finns två alternativ. Antingen fortsätter vi att sikta på elitserien med den satsningen det innebär eller så anpassar vi oss och försöker att bli ett mellanlag i allsvenskan, säger Parmström.

Tomas Ros