10-årig pojke misshandlad under derbyt

Tragedin nära då Skellefteå mötte Björklöven

1 av 2
Skellefteå ledde med 4-2 när bråket uppstod.
HOCKEY

SKELLEFTEÅ

En mycket berusad 16-årig Björklövensupporter knuffade ett tungt järnskåp över en tioårig Skellefteåpojke under hockeyderbyt.

- 16-åringen var kraftigt berusad och omhändertogs. Det kommer att ske en utredning runt omständigheterna, säger Kjell Pettersson, kommisarie vid polisen i Skellefteå, till aftonbladet.se under torsdagen.

Händelsen inträffade i pausen mellan andra och tredje perioden. Skellefteå AIK ledde med 4-2.

Tungt järnskåp

Några pojkar från Skellefteå hade munhuggits med några i Björklövenklacken.

I entrén till norra läktaren knuffade den 16-årige Björklövensupportern då ett cirka 30 kilo tungt hjulförsett järnskåp mot pojkarna.

Skåpet välte över tioåringen.

Adam Granlund, en av de ansvariga i ishallen, samtalade med de vaktmästare som kom till platsen när pojken låg under skåpet.

- De sa att han var rädd och att han hade svårt att prata. Han grät mycket. Enligt mina kollegor såg det otäckt ut, skåpet är ju tungt, säger han.

Tioåringen klarade sig utan allvarliga skador men det hela hade kunnat få mycket tragiska följder.

Pojkens pappa anmälde den 16-åringen som knuffat skåpet för misshandel. Polis fanns på plats i hallen och kunde ganska snart gripa honom.

- Det här är beklagligt, sånt här ska inte få förekomma, säger klubbdirektören Per-Anders Israelsson i Skellefteå AIK.

- Vi vill ju att derbyna ska vara en hockeyfest för alla.

Enligt honom brukar det gå lugnt till.

- Vi har skiljt de båda klackarna åt för att undvika sånt här. Men är det nu så att någon gjort sånt här med berått mod är det illa men vi ska inte tro det värsta.

Är säkerheten tillräcklig?

- Vi har bra säkerhet och en sån här sak är omöjlig att förutse. Vi måste kanske fråga oss om vi ska använda oss av de där vagnarna. Lyckligtvis gick allt bra, det är trots allt det viktigaste.

Fotnot: Enligt gårdagens rapporter från vakthavande befäl i Skellefteå var den misshandlade pojken sex år. Den uppgiften visade sig vara fel, pojken är tio år och inget annat.

Joakim Nordlund ([email protected])