KVALRYSAREN

Malmö vägrar ge upp – och Nyköping räknar med publikrekord i årets match

Foto: lasse allard
RÖDHÖKAR UTAN FLAX... Percy Nilsson och backjätten Peter Andersson är i brygga i kvalserien – och i kväll kan allsvenskan bli ett faktum.
HOCKEY

De är redan uträknade av alla.

I kväll kan Malmö Redhawks vara borta från elitserien även teoretiskt.

– Vi ger inte upp. Det är absolut inte kört och vi kommer ge allt för att vinna den här fajten, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Bara tre omgångar kvar i kvalserien nu.

Hetaste fajten i kväll: Malmö–Skellefteå.

Det är en ohygglig ödesstämning över matchen som definitvt kan skicka ned Malmö Redhawks i allsvenskan.

Malmö m å s t e vinna – annars är det adjö till elitserien. Och inte ens en seger kanske räcker, Mif måste ha hjälp av andra lag för att klara kontraktet.

– Vi vill avsluta vår säsong på ett bra sätt och spela bra i våra tre resterande matcher. Sen får vi se hur långt det räcker. Vi får vänta och se här till den 14 april och se vilka två lag det är som får spela i elitserien nästa säsong, säger Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Skellefteå har också en tuff, jobbig vecka bakom sig.

Kanadensiske stjärnan Chad Hinz, 26, misstänks för rattfylleri.

– Chad har berättat för oss vad som hänt och jag vill inte säga mer. Vi har gjort upp om att vår ordförande Pär Nordlund står för alla kommentarer, säger backen Fredrik Lindgren till Norra Västerbotten.

Och i måndags blev det förlust mot Nyköping – vilket omedelbart satte igång snacket om att Skellefteå inte kommer palla trycket i år heller.

I fjol missade de ju elitserien efter att ha klappat igenom i de två sista matcherna.

Men Fredrik Lindgren vill inte lyssna på det snacket.

– Vi har ett härligt go i truppen och är ordentligt revanschsugna efter matchen mot Nyköping (förlust, 3–5), säger Lindgren.

Nyköping rustar för årets match.

Efter skrällsegern mot Skellefteå i måndags är klubben sensationellt med i snacket om en elitserieplats i höst – och när klassiska Brynäs i kväll kommer på besök räknar föreningen med ett nytt publikrekord.

Moy Leksand, i superallsvenskan 26 januari, kom 5 473 personer till nya, fräscha Peab Arena.

I kväll tror Nyköping på 5 600 personer – absolut fullsatt.

– Vi har fixat en extraläktare med plats för 200 sittande, berättar Micael Frost på Nyköpings kansli för sportbladet.se.

– Allt tyder på att det blir helt utsålt och det är ett hysteriskt intresse för den här matchen.

Nyköping, som faktiskt besegrade Brynäs borta (5–4), saknar Antti Koponen. Annars är laget helt ordinarie.

Brynäs, stärkta av två raka segrar och nu med avgörandet i egna händer, åker till Nyköping med gott självförtroende efter 9–2 på de senaste matcherna (Malmö och Oskarshamn).

Centern Mikael Wahlberg, 32, har varit petad – men har tränat med laget sedan i söndags.

Dock får han fortsätta följa laget från sidan av isen. Den förre proffsstjärnan är fortfarande utanför truppen.

– Det är rent sportsliga skäl till att han inte är med, det har du mitt ord på. Det spelar ingen roll vad du heter och vad du har presterat tidigare när vi tar ut laget. Vi tycker att Wahlberg inte platsar just nu, säger tränaren Tomas Jonsson till sportbladet.se.

Har han spelat färdigt för säsongen?

– Det kan jag inte svara på nu. Vi har två matcher kvar efter kvällens match och ”Walle” har sett lite piggare ut på de sista träningarna.

PeO Larsson