Malmöstjärna fick käkbenet krossat

Crosscheckad av Skellefteå- spelare: Gör sig själv pinsam

HOCKEY

Mif-backen Mikko Luoma är allvarligt skadad.

Finländaren crosscheckades fult i ansiktet av Skellefteås Fredrik Sundin.

- Sundin gör sig själv pinsam, säger Mifs andretränare Mats Lusth.

Mikko Louma.

En sårskada på hakspetsen, en stor slemhinneskada i munhålan, tandskador och en spricka på käkbenet. Det blev resultatet av Fredrik Sundins crosschecking i ansiktet på Mikko Luoma med fem minuter kvar av Mif:s 11-2 seger i onsdags. Finländaren ska gå igenom ytterligare en röntgenundersökning, men har förmodligen spelat klart i kvalserien.

Ingen anledning

- Det var en rejäl smäll, fult och onödigt. Jag tror inte att det var med avsikt, men det finns ingen anledning att spela så brutalt när man ligger under med tio mål. Han gör bara sig själv pinsam, det är inte tufft att spela med klubban i ansiktet, säger Mats Lusth.

Ska han stängas av?

- Situationen ska granskas, men jag tycker att det är solklart. Om man relaterar till andra fall blir det pinsamt om nämnden friar Sundin. I så fall kan de lika gärna ha ett jävla lotteri som avgör om man ska bli avstängd eller inte.

Fredrik Sundin hävdar att det var en olyckshändelse.

- Det var absolut inte med flit, även om det kanske ser fult ut. Jag tycker att det är tråkigt om han blivit skadad. Men båda sätter upp klubborna och min glider av hans och studsar av hans axelskydd och upp i munnen, säger han.

Mats Lusth kallar dig patetisk och kräver att du stängs av. Hur ser du på det?

- Det får stå för honom. Jag vill inte ens kommentera det.

David Tanentsapf