Chad Hinz gripen på Arlanda

Hockeystjärnan försökte lämna landet – sparkas från klubben

Foto: CASPER HEDBERG
GRIPEN Rattfyllerimisstänkte Chad Hinz, 26, greps när han försökte lämna landet.
HOCKEY

Skellefteå AIK:s rattfyllerimisstänkte stjärnforward Chad Hinz greps på Arlanda när han försökte lämna landet i dag.

Vad han inte visste om när han skulle åka från Arlanda var att han var anhållen i sin frånvaro och efterlyst.

Efterlysningen gjordes när Skelleftepolisen fick information om att Chad Hinz var på väg att lämna landet, trots att rattfylleriutredningen mot honom inte var avslutad.

– Men troligtivs visste inte Hinz om att han själv var efterlyst för han hade inte fått några restriktioner, säger kammaråklagare Åsa Rehnström till aftonbladet.se.

Nu kommer Chad Hinz att föras tillbaka till Skellefteå för förhör. När det kan ske vet inte Rehnström.

Under fredagen kom också beskedet att Skellefteå AIK sparkar sin framgångsrike forward:

"Det inträffade är en stor tragedi för Chad Hinz och en besvikelse för alla spelarna, alla samarbetspartners och alla anhängare och supporters" skriver SAIK:s klubbdirektör Pea Israelsson i ett pressmeddelande på fredagen.

Att ha Chad Hinz kvar i laget efter anklagelser om rattfylleri blev omöjligt särskilt med tanke på att Vägverket sponsrar klubben med sin kampanj "Don't drink and drive".

Över 1 promille

Det var på påskaftonen som kanadensiske stjärnan Chad Hinz var på fest i Boviken. Han tog bilen från festen – och körde i diket. När polisen kom till platsen fick Hinz göra ett utandningsprov.

Nu har analysresultatet på blodprovet kommit och enligt Jan-Erik Bergner hade Hinz över 1,0 i promille, vilket är detsamma som grovt rattfylleri.

Sviktar sportsligt

Skellefteå AIK sviktar sportsligt i elitseriekvalet. Efter förlusten borta mot Nyköping (3–5) kom i onsdags säsongens stjärnsmäll: 2–11 (!) mot Malmö, enförlust som väcker hemska minnen för Skellefteå, som i fjol spelade bort elitserieplatsen i kvalseriespurten.

Nu är samma sak på väg att hända igen – laget måste besegra Brynäs hemma på söndag får att chansen till elitspel i höst ska finnas kvar.

Fakta: Chad Hinz

Robert Triches, Sportbladet