”De fuskar hela tiden”

Hatattacken mot Skellefteå

HOCKEY

Brynästränaren Wayne Fleming rasar mot Skellefteå.

Han menar att laget fuskar och slänger sig på isen.

- Skellefteå har ingen respekt för idrott, säger Wayne Fleming.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
I morgon möter Flemings Brynäs Skellefteå.

I morgon spelas en helt avgörande match mellan Brynäs och Skellefteå. Vinner Brynäs är laget klart för elitserien 2005/06. Förlorar Skellefteå och Leksand samtidigt slår Nyköping - då är Skellefteå borta från elitseriespel i höst.

I går valde Brynäs-tränaren Wayne Fleming att kontakta Sportbladet. Han hade analyserat Skellefteås matcher i kvalserien via video.

- Jag har sett fem matcher med Skellefteå. Resultatet är skrämmande. De ligger mer på isen än de står upp. Det kommer blir svårt att spela mot dem eftersom de fuskar hela tiden och dyker på isen, säger Wayne Fleming.

Starka i powerplay

Fleming är orolig för att domaren i matchen ska vika ned sig och ta utvisningar för Brynäs.

Skellefteå är mycket starkt i powerplay och avgjorde bland annat hemmamatchen mot Leksand i spel fem mot fyra.

- Det är en match mellan två desperata lag som vill vinna. Det blir ett stort tryck på domaren och jag hoppas att han genomskådar Skellefteås fusk på isen, säger Wayne Fleming.

Fleming menar att hans utspel inte har någon baktanke eller att det handlar om att få domaren på Brynäs sida.

- Den som vill är välkommen till mitt kontor och gå igenom matcherna. Jag kan visa 30 sekvenser per match där Skellefteås spelare faller enkelt. Jag vet inte om de har order från deras tränare att filma. Jag hoppas verkligen inte det, säger Fleming.

"Idrott för män"

Flemings dom om Skellefteå är osvensk, hård och uppseendeväckande.

- Jag står för varje ord. Hade Skellefteå spelat i NHL hade de slagit rekord i böter för osportsligt uppträdande. Ishockey är en idrott för män då kan man inte fuska som Skellefteå gör, säger Fleming.

Flemings attack är inte det enda problemet för Skellefteå. Stjärnan Chad Hinz har lämnat laget - nu måste tränaren Ulf Taavola ändra om rejält i formationerna.

- Vi kommer gå runt på mindre med folk. Men det ska nog bra också, säger Taavola.

Tomas Ros