- Jag är ledsen för den skada jag gjort

Skellefteås stjärna ber om ursäkt för rattfyllan

HOCKEY

Chad Hinz är ångerfull och nedstämd.

Han vill genom Sportbladet be alla i Skellefteå om ursäkt.

- Jag är ledsen för den skada jag gjort, säger han via sin advokat Greger Lundmark.

Hinz.

I går, klockan 08.00, transporterades Chad Hinz från polisstationen i Sollentuna till Skellefteå.

Han hade för avsikt att lämna Sverige i fredags, men polisen på Arlanda grep honom strax innan han skulle gå på flyget till London.

Ett kortare förhör hölls med Hinz i går och han fick även träffa sin advokat Greger Lundmark.

- Chad är mycket ångerfull och mår dåligt. Han är knäckt av det som har hänt, säger Lundmark.

Till fans och klubb

Hinz vill via Sportbladet be om ursäkt för alla problem han orsakat för Skellefteå, hockeyklubben och alla hockeyfans i Skellefteå.

- Jag är ledsen för det som har hänt. Hoppas att Skellefteå kan förlåta mig och att incidenten inte förstör lagets ambition att ta sig till elitserien, säger Hinz via sin advokat Greger Lundmark.

Många har förbryllats över hur kanadensaren Chad Hinz försökt att fly från polis och åklagarmyndighet och i det tysta tänkt att lämna landet - trots anklagelserna om grovt rattfylleri.

- Det finns ett bra skäl till varför Chad åkte iväg. Han ansåg att han inte hade några förpliktelser mot Skellefteå AIK längre. Sedan hade han skrivit en fullmakt till mig där jag skulle föra hans talan mot polis och åklagare.

- Han försökte inte fly - bara åka hem, säger Greger Lundmark.

Sannolikt fällning

På söndagsmorgonen ska en häktningsframställan genomföras mot Chad Hinz. Han kan antingen släppas helt fri, bli frisläppt med restriktioner om reseförbud eller bli häktad. På söndagseftermiddagen blir det sannolikt förhandling i tingsrätten där Hinz antingen blir fälld eller friad.

Med stor säkerhet kommer Hinz att fällas. Dubbla provtagningar har visat att han körde bilen med alltför mycket alkohol i kroppen. Det är bekräftat att promillehalten var över 1.0.

Fälls Hinz riskerar han upp till två års fängelse.

Det här har hänt i Hinz-skandalen

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM