Mif i nya krismöten

Percys miljoner räddar Redhawks i sista stund

HOCKEY

Ekonomiska krisklubben Malmö Redhawks räddas i sista stund.

Av Percy Nilsson.

Enligt Sydsvenskan har han satt in pengar för att täcka det allra nödvändigaste.

Percy Nilsson.

Det är ingen större hemlighet att Malmö Redhawks ekonomiska läge är prekärt och att klubben haft krismöten de senaste dagarna.

Men enligt Sydsvenskan är Percy Nilsson inte orolig, trots att han har ett fängelsestraff hängande över sig, slåss om 130 miljoner kronor efter PNB-kraschen och behöver pengar för att få igång byggandet av Hylliearenan.

"Ekonomin snart bra"

- Det är inget nytt att vi har en dålig ekonomi, men snart kommer den att vara bra, säger Percy Nilsson till tidningen men väljer att inte gå in på några ekonomiska detaljer.

Percy Nilsson har tidigare garanterat Malmö Redhawks 15 miljoner kronor. Dels för att klubben ska kunna röja undan en del av den gångna säsongens negativa resultat, dels för att säkra en sportslig satsning mot elitserien.

Även om Percy Nilsson tagit time out från ordförandeposten hävdar han, enligt Sydsvenskan, att åtagandena står fast.

När, var eller hur vill han dock inte avslöja.

Beloppet är garanterat

- Det rör sig om så pass stora belopp att de måste tas fram med försiktighet och sättas in efterhand när de behövs. Men jag har garanterat de där grejorna, säger han.

Enligt Sydsvenskan vill Malmö Redhawks ha in de 15 miljoner kronorna i slutet av månaden för att trygga processen.

Klubben har efter degraderingen från elitserien anställt ny vd (Thomas Stenberg), försäljningschef (Glenn Silverholt), tränare (Lars "Osten" Bergström" och värvat stjärnbacken Andreas Lilja.

Emil Karlsson