Jönssons dröm - Rögles mardröm

OS-final - då missar Kenny sju allsvenska matcher

HOCKEY

ÄNGELHOLM

Kung Kenny sänkte Malmö och visade att OS-formen är på väg.

Men Jönssons resa till Turin kan göra att Rögle missar kvalserien.

- Det är med blandade känslor jag åker till OS, säger Kenny Jönsson till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
ser fram emot os Kenny Jönsson hoppas på OS-guld med Tre Kronor. Men Rögles tränare Gunnar Persson ser nog hellre att Sverige åker ur tidigare. "Hade jag fått bestämma hade Kenny stannat hemma", säger Persson.

Den 5 februari spelar Rögle mot Hammarby borta.

Dagen efter samlas Tre Kronor för att ladda upp inför OS i Turin.

Om Tre Kronor går hela vägen till final kommer spelarna att vara borta från sina klubbar i knappt tre veckor - under den tiden spelas fem allsvenska omgångar.

- Det är ett viktigt skede serien går in i då. Men klubben tyckte det var jätteroligt att jag kom med till OS och själv ser jag fram emot att få spela i Turin, säger Jönsson.

Två möten med Malmö och ett med vardera Oskarshamn, Nyköping och toppkonkurrenten Bofors väntar Rögle då Kenny är i Italien.

Något tränaren Gunnar Persson är allt annat än nöjd med.

"En försvagning"

- Hade jag fått bestämma hade Kenny stannat hemma. Men vi har vetat det här hela tiden och det är givetvis jättekul att han kom med till OS. Men för oss är det en försvagning att Kenny inte finns med, säger Persson.

Själv är Kenny Jönsson kluven. Men förhoppningsfull.

- Det är sju matcher kvar innan OS och fortsätter vi spela som i dag kommer vi att knipa många poäng på dem, säger Kung Kenny som i går regerade totalt i en fullsatt Ängelholms Ishall.

Låg bakom alla mål

Med assist till 1-0 och 2-0,

båda som speluppbyggare i powerplay, och en ordnat staff som gav 3-1 låg Jönsson bakom samtliga Rögles tre mål.

- Kenny var glimrande. Så här bra var det länge sedan jag såg honom. Alla lag hade saknat en sådan spelare, inte bara Rögle utan även landslag och NHL-lag, säger Gunnar Persson.

Gårdagens match var Kennys blott tredje sedan hjärnskakningen i mitten av november.

Men någon risk att formen inte är på topp vid OS ser inte Kenny.

"Inga problem"

- Nej, vi ska spela sju matcher med Rögle och några med landslaget innan det drar igång så det ska inte vara några problem.

När är du tillbaka i Rögle efter OS igen då?

- Personligen hoppas jag på OS-guld så då blir det först till Nybro 1 mars. Jag antar att klubben har andra förhoppningar, avslutar Kenny.

Mattias Larsson