Malmös roadtrip började med utklassning

"Kul, då får vi tid att mysa tillsammans”

HOCKEY

Med en överlägsen seger mot Växjö i det mentala bagaget ger sig Malmös elitseriesuktande lag nu ut på en road-trip till Bofors, Arboga och Stockholm.

– Kul, då får vi tid att mysa tillsammans, sade Malmös tränare Lars ”Osten” Bergström efter hela 7–0 mot smålänningarna på måndagskvällen.

Med den utklassningen för ögonen ter det sig närmast konstigt att Malmö kunde förlora med 2–6 i Växjö för en månad sedan.

Hur kunde ni?

– Ja, vi började med att bränna tre frilägen och på dem kontrade Växjö och fick en straff och så ... ja de fick luft och bars fram av publiken. Men vi gjorde vår hittills sämsta match, det säger jag inte för att förringa Växjös insats den gången.

Nu inledde Malmö på samma sätt. Brände fyra frilägen, men skillnaden var att de kontringar som kom klarade försvaret ganska lätt och de Växjöskott som gick på mål tog Corey Hirsch galant.

Målvakten valdes till matchens bäste spelare. Så helt utan målchanser var inte Växjö.

Men Malmös dominans växte och var förkrossande till slut.

– Det var en stabil insats. Ock en skön seger eftersom vi förlorade i fredags mot Rögle borta. Nu skall vi i väg och möta på tre bortamatcher och försöka ta full pott och sedan komma hem och ta ett nappatag med Skellefteå. Det blir en värdemätare.

Elitserien är det uttalade målet för ansträngningarna säsongen 2005/06.

Och att Malmö skall missa att bli ett av de fyra lagen i kvalserien, som skall möta de två nerflyttade elitserielagen, verkar otänkbart.

– Väl där gäller det att komma mentalt, taktiskt och fysiskt rätt på det i början. Men vi har ett bra lag som skulle kunna matcha flera av dem i elitserien. Ytterligare en match spelades i allsvenskan på måndagen.

AIK mötte Almtuna på Hovet i Stockholm i en match där båda lagen behövde en trepoängare för att hänga på i kampen om kvalserieplatserna. Men båda lagen fick nöja sig med en poäng då matchen slutade 2–2, och det trots att hemmalaget fick spela fem minuter i spel fyra mot tre i förlängningen.

Bo Harmby/TT