– Det small bara till

Hammarbys buss bombades med stenar – spelare träffad i huvudet

Foto: mats endermark
Rutan krossades I går kväll när Hammarby var på väg hem från den allsvenska matchen mot Bofors kastade någon en sten mot spelarbussen. Rutan där Stefan Töyrä satt gick sönder och träffade honom i huvudet.
HOCKEY

En ny hockeyskandal har drabbat allsvenskan.

Efter matchen mot Bofors stenades Hammarbys spelarbuss och Stefan Töyrä fick en knytnävsstor sten i huvudet.

- Det finns rötägg överallt. Jag antar att det var Boforsfans. De är riktigt modiga som vågar kasta sten på en buss, säger Hammarbys tränare Arto Blomsten.

Spelarbussen hade rullat cirka en minut från Nobel-hallen i Karlskoga.

Då small det.

En stor sten hade kastats mot Hammarbys spelarbuss. Stenen for rakt genom rutan och träffade Hammarbyspelaren Stefan Töyrä i huvudet.

- Vi hade precis börjat kolla på "Göta Kanal" på video. Då small det rejält. Stenen var en stor sak och det var glas över allt, säger Töyrä.

Ambulans tillkallades

Stenen träffade Töyrä i huvudet, enligt tränaren Arto Blomsten, och Hammarbyspelaren fick även glassplitter över hela kroppen.

Stenens hastighet stoppades av glasrutan - en direkt träff kunde ha varit livshotande.

Ambulans tillkallades och efter tillsyn bestämde sig sjukpersonalen att Stefan Töyrä kunde följa med bussen hem till Stockholm.

- Jag mår efter omständigheterna bra. Har fått en del småsår och är svullen. De var noggranna med att plocka bort allt glassplitter i örat, säger Töyrä.

Han ska undersökas vid dagens träning på Hovet. Ger läkaren klartecken är han med i matchen i morgon.

Polisanmälde

Bussen började inte åka hem mot Stockholm förrän 23.20 och blev över en timme försenad av illdådet.

- Några av spelarna såg tre personer springa utanför bussen. Man kan ju anta att det var någon av dem som kastade stenen, säger Töyrä.

Polis kom till spelarbussen och händelsen är polisanmäld.

Hammarbys tränare Arto Blomsten har gjort det mesta inom ishockeyn, VM-guld, SM-guld, NHL och totalt 15 säsonger på högsta nivå.

- Något sånt här har jag aldrig varit med om. Det är för jävligt att man inte kan känna sig trygg när man åker från en match. Men det finns väl rötägg överallt, säger Blomsten.

Matchen mellan Bofors och Hammarby var inte speciell eller het. Bofors vann komfortabelt med 4-0.

- Man får anta att det var Boforsfans som kastade stenen. De är riktigt modiga som vågar kasta sten på en buss, säger Arto Blomsten.

Tomas Ros