Kenny Jönsson fick lämna isen

Men Rögle vann ändå

HOCKEY

Rögle fortsätter att kämpa om en plats bland de fyra främsta i hockeyallsvenskan. På söndagen blev det bortaseger, 3–1, mot bottenlaget Arboga, men för OS-backen Kenny Jönsson tog det slut efter två perioder.

– Han mådde inte bra före matchen och hade feberkänningar. Det tillsammans med att han haft en liten sträckning gjorde att han kunde inte ge hundra procent och det behövs. Därför fick han vila, säger Rögles tränare Gunnar Persson till TT.

Men det blev seger ändå?

– Ja, det var hafsigt spel mellan två jämna lag, det kunde ha slutat lite hur som helst.

Fyran Rögle har nu fem poängs försprång till Almtuna som dessutom har en match mer spelad. De fyra främsta i hockeyallsvenskan får göra upp med lag elva och tolv från elitserien om två elitserieplatser. Till den kvalserien är redan nu Malmö och Skellefteå självskrivna. De båda topplagen i hockeyallsvenskan vann även på söndagen, Skellefteå hemmabesegrade Nybro med 4–3 och Malmö vann över AIK i Stockholm med 4–2. Serietrean Bofors vann över Västerås med 3–2 efter att Johan Sjödell-Wiklander avgjort i numerärt överläge med drygt fem minuter kvar av matchen.

TT