Isattack mot fansens buss

Framrutan spräcktes efter matchen Almtuna-Bofors

HOCKEY

För en vecka sedan attackerades Hammarbys spelarbuss med stenkastning.

Sent i går kväll hände det igen.

Den här gången var det Bofors supportrar som drabbades.

Attacken inträffade efter matchen mellan Almtuna och Bofors i hockeyallsvenskan. Bussen hade inte rullat mer än 500 meter när ett stort isblock träffade framrutan som spräcktes.

– Vi blev mest irriterade och förbannade. Det känns så onödigt, säger Erik Broman som är med och anordnar resor till Bofors bortamatcher och fanns med på bussen.

Bakgrunden till incidenten är troligtvis det senaste mötet mellan de båda klubbarna för en och en halv månad sedan, då det utbröt bråk mellan lagens supportrar.

Tänkte ställa in

Det i kombination med förra helgens händelse, när några av Bofors supportrar kastade sten mot Hammarbys spelarbuss, gjorde att man länge funderade över att inte åka till Almtuna.

– Först valde vi att ställa in resan eftersom vi var rädda för att antingen Almtuna eller Hammarby skulle ”ge igen”. Men sedan hade vi ett möte med Bofors och de uppmanade oss att åka eftersom de behövde vårt stöd. Så vi sa okej, då åker vi, säger Broman.

Och som en extra försiktighetsåtgärd tog Erik Broman kontakt med polisen i Uppsala för att försäkra sig om att det var lugnt att åka.

– Polisen gjorde en undersökning och meddelade att det inte fanns någon hotbild, säger Broman.

Supporterbussen eskorterades också av polis när den attackerades av några ungdomar som, enligt polisen, stod vid en busshållplats.

Förbannad

– Vi är ganska övertygade om att detta har att göra med det som hände senast vi mötte Almtuna. Vi kände igen flera av personerna utanför bussen från den händelsen, säger Erik Broman.

Hur reagerade ni när bussen blev träffad?

– Man blir förbannad när sådant här händer. Det är tråkigt att några nötter från vår sida gör sådant som hände förra helgen precis som det som hände oss. Något måste göras för att få stopp på det här.

Händelsen är polisanmäld men Bofors supportrar hoppas kunna lägga allt som hänt bakom sig.

Matchen slutade med seger för Bofors med 8–3.

Carl Johan Bjäreborn