Björklöven kryper närmare strecket

Kampen hårdnar i hockeyallsvenskan

HOCKEY

Kampen om en plats ovanför strecket i Allsvenskan hårdnar. När Bofors, Rögle och Almtuna på plats tre, fyra och fem förlorade vann sexan Björklöven och klev upp ett steg.

Björklöven slog Nyköping hemma med 3–0 medan Almtuna åkte till Malmö och blev utspelade i första perioden, 0–4, och förlorade 3–6.

Bofors hade tagit sig till Skellefteå och hade 1–1 när Skellefteå satte tre kassar på 49 sekunder i slutet av första. Johan Åkerman sköt tre mål och assisterade till ett fjärde för hemmalaget som vann 8–4.

Rögle är fortfarande fyra trots 3–5 hemma mot bottenlaget Sundsvall. Då hade man ändå 2–0 efter knappt tre minuter. Men Sundsvall vände och Jonas Floberg gjorde både 4–3 och 5–3, det sista med en spelare mindre på isen.

Rögle 54 poäng, Björlöven 51 och Almtuna 49 slåss främst om fjärde platsen. Bakom finns AIK på 48 efter en poäng, 2–2, mot Växjö. Västerås som var spelledigt har 47 liksom nian Växjö.

Skellefteå 75 poäng, Malmö 71 och Bofors 64 har de tre första platserna och är nära en plats i kvalserien till elitserien.

Sportbladet.se - TT