Förlust – en vinst för Skellefteå

En halv miljon på spel för topplaget

HOCKEY

ÄNGELHOLM

Över en halv miljon kronor. Så mycket kan Skellefteå AIK vinna - på att förlora.

En förlust i kväll säkrar ett fullsatt derby mot Björklöven i kvalserien, i stället för en halvtråkig match och dyr resa för att möta Rögle.

Ger pengar.

I kväll möts Skellefteå och Björklöven i hockeyallsvenskan.

Förutsättningarna: Björklöven behöver vinna för att säkra kvalseriespel - och därmed en utsåld hemmamatch för Skellefteå.

Tar sig Rögle vidare blir det i stället en halvtom arena. Jämför med sista matchen i fjolårets kvalserie då bara 2 067 kom till Skellefteå Kraft Arena för att se Oskarshamn.

Stora biljettintäkter

Björklöven lär i ett liknande läge dra fulla hus - och enligt Sportbladets beräkningar ge en ökad intäkt på nästan en halv miljon kronor i biljettintäkter. Lägg till ökade resekostnader på minst 100 000 kronor.

"Vi får dunka på"

I Rögle, som måste vinna mot Växjö för att ha en chans, hoppas man att Skellefteå ändå ska ge allt.

- Vi får dunka på vad vi kan här hemma och hoppas att Skellefteå gör vad de kan där uppe, säger Rögle-tränaren Gunnar Persson.

Skellefteås klubbdirektör Per-Anders Israelsson tror att alla i hans lag kommer att göra allt. Men han förstår att det snackas.

- I stället för att prata väder i den här bygden pratar man hockey. Men tror man att Skellefteå ska lägga sig är man inte härifrån. Det finns inte i Skellefteåbornas vokabulär.

- Derbyt om Västerbotten är riktig hatkärlek. Det handlar inte bara om hockey. Det är en rivalitet mellan två städer.

Så stora pengar handlar det om

Mattias Larsson,Johan Rikner