”Vi gjorde inte färdigt jobbet”

Skellefteå hindrade Malmös ryck

HOCKEY

MALMÖ

Malmö Redhawks fick jätteläge att rycka i kvalserien.

I en period gillade rödhökarna

läget – sen gick allt snett mot Skellefteå.

– I andra perioden gjorde vi inte färdigt jobbet. Det går mot Nybro men det går inte här, konstaterar backen Johan Norgren.

Stensäkra 3–1 vändes till en 3–4-förlust. Utan att Skellefteå gjorde någon större match.

– Vi gör ingen toppmatch på något sätt. Två stabila sista perioder men inget bländande spel, säger målvakten Andreas Hadelöv som fick 24 skott mot sig bara i den första perioden.

”Utspelade”

– Vi blev utspelade i första perioden. Men vi har vänt flera matcher som vi legat under i den här säsongen. Bland annat tidigare mot Malmö, konstaterar Hadelöv vars Skellefteå nu har tre segrar på tre matcher mot hans gamla lag Malmö.

– Vi har gjort en bra start med tanke på den start vi fick mot Leksand där vi gjorde enkla misstag. Både vi och Malmö har en bra chans mot Leksand och Södertälje. Det gäller att kunna behålla kylan även om man förlorar några matcher, säger Hadelöv.

Kvalserien helt jämn

Malmö blev passivt i den andra perioden och i den tredje spelade Skellefteå klokt och uppoffrande försvarsspel.

– Jag vet inte vad som hände. Vi spelade inte enkelt. Tog dumma utvisningar. Dåligt av oss. Man måste ha ett så bra grundspel att man bara kan mala på. Det hade vi inte i dag, säger Malmös spelmotor Juha Riihijärvi.

Skellefteå fick göra två mål i numerärt underläge. Daniel Welser kvitterade till 1–1 trots att han kämpade ensam mot fyra Malmöspelare framför Corey Hirsch.

Skellefteås seger gör kvalserien helt jämn. Tre lag toppar med sex poäng. Malmö, Skellefteå och överraskningen Rögle.

Stefan Alfelt