Han tar över Leksand i dag

HOCKEY

Precis som Sportbladet avslöjade blir det finske topptränaren Jukka Rautakorpi som får uppdraget att ta Leksand tillbaka till elitserien.

Nyheten blev officiell vid en presskonferens på långfredagen.

– Bästa alternativet vi kunde hitta i Norden, säger Leksand nye sportchef Mikael Lundström.

Rautakorpi.

Sist i elitserien, självförtroende i bott och dessutom utan tränare. För några dagar sedan såg det mörkt ut för Leksand. Men nu väntar förstärkning, och den kommer från Finland.

Från Tappara

Vid långfredagens presskonferens avslöjade Leksand, i form av VD Håkan Åman och sportchef Mikael Lundström, namnet på lagets nya tränare.

Och precis som Sportbladet redan avslöjat är mannen i fråga Tapparas före detta tränare Jukka Rautakorpi.

Rautakorpi avslutade i förra veckan sin tjänst som huvudtränare för Tappara och hans uppgift nu blir naturligtvis att ta Leksand tillbaka till elitserien.

– Målet är givetvis att vi ska ta oss tillbaka till elitserien så snabbt som möjligt men lyckas det inte nästa säsong måste vi visa tålamod. Målet för framtiden att utveckla unga spelare och slussa in i laget och ha en stomme av spelare som brinner för klubben. Jag vet att den sortens spelare finns, säger Lundström till TT.

Lång karriär

Rautakorpi har en lång karriär bakom sig. Både som spelare och som tränare. Störst framgångar har han rönt som tränare i Tappara. Han har varit klubben trogen i många år och utnämndes säsongen 2002/2003 till årets coach i finska ligan.

– Rautakorpi har lyckats bra i Finland och han har dessutom haft en del jobb åt finska förbundet i utbildningsfrågor och är en god organisatör. Han passar in i den nya profil vi ska bygga upp, säger Lundström.

Beslutet att lämna den finska klubben ska ha tagits efter att laget förlorat mot Uleåborg i semifinalen.

AnnaMaria Jansson