Slagsmålet som tände Södertälje

Slogs med knytnävarna på träningen: Det ska vara irriterat

1 av 3 | Foto: HENRY LUNDHOLM
HETA KÄNSLOR Södertäljes Calle Steen (till vänster) var inblandad i ett slagsmål med lagkamraten Martin Thelander på träningen. "Calle är en drömspelare och ger järnet på alla träningar", säger tränaren Leif Strömberg.
HOCKEY

Ett slagsmål på träningen tände Södertälje.

Nu har laget två raka segrar och befäster platsen i kvalserien.

- Calle Steen och Martin Thelander knuffades lite på träningen. Men sånt är bara bra. Det ska vara irriterat på träningar, säger Leif Strömberg, tränare för Södertälje.

När Leif Strömberg tränade Bofors i allsvenskan var det alltid hårda tag på träningarna. Men spelare som Emil Kåberg, Kristoffer Näslund, Daniel Wessner och Calle Steen hände det ofta att spelarna hamnade i bråk med varandra.

Nu har Leif Strömberg försökt att få in viktiga moment som tempo, intensitet och aggressivitet på Södertäljes träningar.

Slagsmål

Ibland har det blivit väl hett.

Bland annat har de före detta Bofors-spelarna Martin Thelander och Calle Steen haft ett riktigt slagsmål där både knytnävar och verbala attacker flög i luften.

Stämningen var riktigt irriterat.

- Men efteråt var allting okej. Bråket var inte så allvarligt - de knuffades lite. Jag såg att de gick och åt lunch ihop efteråt. Då är allt som det ska, säger Leif Strömberg.

Strömberg och Calle Steen har en lång relation ihop. Södertälje är tredje klubben som duon är tillsammans i.

"Kommer gå bra"

- Calle har högra krav på sig själv och på omgivningen. Ibland kanske lite väl högra krav och det måste han kanske tänka på. Han är en drömspelare för mig och ger järnet på alla träningar, säger Leif Strömberg.

Av kombattanterna Thelander och Steen var det backen Thelander som hamnade i målprotokollet. Han gjorde viktiga 2-1 i början av tredje perioden mot AIK. Målet blev matchavgörande.

Segern i går mot AIK var ännu ett bevis på att Södertälje kommit ur svackan där laget förlorade fyra matcher under en två-veckorsperiod.

- Ja, vi får väl hoppas det. Fortsätter vi att vara konsekventa i vårt spel kommer det här att gå bra, äger Strömberg.

Spelat ihop tidigare

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM