Tornberg vinnare direkt

Vik vände underläge till seger

HOCKEY

Johan Tornberg fick en drömstart som huvudansvarig tränare för Västerås.

I Rocklundahallen vände hemmalaget underläge 0-2 till seger 3-2 i slutperioden mot Oskarshamn.

– Jättekul att vinna på en gång – och på det sättet vi gör det, säger Tornberg till sportbladet.se.

Västeråssupportrarna lär fortfarande vara chockerade över Per Bäckmans plötsliga farväl. Tränaren lämnade i dag sitt lag för en omedelbar flytt söderut med uppdrag att vända Frölundas dåliga trend i elitserien.

Västerås löste avhoppet med att låta klubbens andretränare Johan Tornberg ta över huvudansvaret som tränare. Den förre VM-hjälten gjorde sin debut redan ikväll.

- Vi pratade inte speciellt mycket inom gruppen om det här, utan spelarna fick gå in och ta sitt ansvar. Vi sa att vi måste försöka fokusera på oss själva och släppa det som varit, allt hände ju också med alldeles för kort varsel, säger han till sportbladet.se.

Hur ser du på Pär Bäckmans avhopp?

- Jag har full respekt för Pelles beslut. Han får ett anbud från Frölunda och Västerås kunde lösa kontraktet, säger Johan Tornberg.

”Vi tappar energi”

Senast mot Hammarby spökade ineffektiviteten för VIK – och ikväll hade laget fortsatta problem med målskyttet.

Åtminstone till en början.

Innan den första perioden var över hade Fredrik Lovén rakat in 0-2 i en spelmässigt jämn period. Men gästerna föll tillbaka rejält i mittperioden då man endast avlossade fyra skott mot hemmalagets 19. Oskarshamns målvakt Markus Svensson var så långt strålande och höll nollan - men till slut skulle orken ta slut.

- Vi hade förväntat oss lite av den matchbilden, men tappar energi när de gör två mål och leder så länge. Men vi dominerar och löser det här på ett jättebra sätt, även om Oskarshamn hade ett bra försvarsspel, säger Johan Tornberg.

Tornberg – vinnare direkt

I tredje perioden vände Vik underläget. Robin Persson pricksköt segermålet som betydde 3-2 efter 15.28. Ändå var det nära att poängen uteblev.

Gästerna var bara en stolpträff från 2-3 strax före segermålet.

- Jättekul att vinna på en gång – och på det sättet vi gör det. Killarna trodde på seger och vi jobbade väldigt bra. En riktigt bra arbetsinsats, även om vi har en liten nypa tur. Vi gick ut och visade att det fanns tåga och moral i laget även fast vi låg under, säger Johan Tornberg.

Redan en vinnare.

Johan Häll