Leksands tränare lämnar klubben

Rautakorpi tar över finska J20-landslaget

HOCKEY

Leksands finske topptränare Jukka Rautakorpi kommer efter säsongen att lämna klubben.

Istället kommer han träna det finska J20-landslaget nästa år.

– Vi ville släppa det tidigt för att undvika spekulationer, säger Leksands sportchef Mikael Lundström till Sportbladet.se.

Den allsvenska serietrean Leksand meddelar i dag (dagen efter vinsten mot Rögle) att klubbens finska tränare Jukka Rautakorpi lämnar klubben efter säsongen. Rautakorpi blir ny tränare för det finska J20-landslaget.

- Det är ett hedersuppdrag och jag insåg ganska snart att det var en sådan möjlighet som man bara får en gång i livet, säger Rautakorpi i ett pressmeddelande.

Rautakorpi är en mycket högt ansedd tränare i Finland och sportchefen Mikael Lundström visste redan innan klubben skrev kontrakt med Rautakorpi att det fanns en risk att tappa honom redan efter ett år.

– Jag fick signaler från det finska förbundet att de kanske skulle vara intresserade av Rautakorpi efter säsongen. Men jag hoppades att få behålla honom åtminstone två år, säger Lundström till Sportbladet.se.

Rautakorpi kommer fullfölja sitt kontrakt som går ut den 30:e april.

- Jag är fast besluten att fullfölja säsongen i Leksand med ett enda mål i sikte. Att ta Leksand till Kvalserien och därifrån vidare till Elitserien.

Mårthen Bergman

ARTIKELN HANDLAR OM