Johan, 14, gjorde succédebut för Arboga

Räddade 40 av 43 skott mot Sundsvall

Foto: Lars Hedelin/Scanpix
25 ÅRS SKILLNAD - INGEN SKILLNAD I HOCKEY. Johan Rosén, 39, till vänster och Johan Gustafsson, 14, till höger.
HOCKEY

Johan Gustafsson. Lägg det namnet på minnet.

I kväll vaktade 14-åringen målet i Arbogas 4-1-förlust mot Sundsvall. Han räddade 40 av 43 skott – det sista målet kom i tom målbur.

– Det var hur kul som helst. Jävligt kul, säger målvaktstalangen till Radiosporten.

När Arbogaspelarna skrinnade in i Sparbanken Arena i kväll så gjorde man det med i stort sett helt nytt lag jämfört med senaste matchen.

– Det var en konstig känsla. Men när vi åkte in där inför fulla läktare blev vi alla riktigt inspirerade, säger Arbogaforwarden Stefan Sjödin, 27, till Sportbladet.se.

Sjödin är en av få som stannat kvar i Arboga sen klubben offentliggjorde att spelarna inte kunde garanteras löner i februari och mars.

– Jag vill försöka hjälpa Arboga kvar. Det är precis lika kul att spela här nu som innan spelarflykten, säger han.

”Lite ont i ljumskarna”

Sjödin är alldeles lyrisk över Johan Gustafssons insats i målet.

– Att som 14-åring gå in och göra en sån match. Ja jag är riktigt imponerad. Han gjorde en kanonmatch och visade verkligen att han har en framtid inom hockeyn.

Men även de gamla gardet med Ken Gustavsson, 40, Johan Rosén, 39, Jonas Eriksson, 39 och Christer Gustavsson, 38, i spetsen får beröm av Sjödin.

– Jag är full av beundran för dessa spelare. Vissa har varit borta från hockeyn i flera år och bara gjort en träning med laget. Man ska veta att det är väldigt svårt att kliva in i allsvenskan.

Arbogas assiterande tränare Anders Huitdin är även han imponerad av "gamlingarna".

– De gör en fantastisk kämpainsats. Det är nog en och annan som kommer ha lite ont i ljumskarna imorgon, säger han och skrattar.

Mårthen Bergman

ARTIKELN HANDLAR OM