”Jag vet vad som krävs”

Nordmark har höjt kraven på spelarna

Foto: Bildbyrån
I kväll tar Robert Nordmarks Almtuna emot seriesuveränen Södertälje.
HOCKEY

För två säsonger sen slutade Almtuna nia i den norra allsvenskan.

Sen tog Robert Nordmark, 44, över som tränare och Uppsalalaget har etablerat sig som ett topplag i allsvenskan.

– Jag har höjt kraven på spelarna, säger Nordmark till Sportbladet.se.

Robert Nordmark har själv spelat 13 säsonger i elitserien för Luleå, Frölunda, Brynäs, Västerås och Djurgården. Han har totalt gjort 386 elitseriematcher.

”Vet vad som krävs för elitserien”

När Nordmark tog över Almtuna förra säsongen så hade laget varit ett mediokert allsvenskt lag. Men med Nordmark vid rodret började förvandligen.

Nu är Almtuna ett stabilt lag på övre halvan.

– Jag vet vad som krävs för att spela i elitserien och har höjt kraven på spelarna, säger Nordmark.

När tror du Almtuna är redo att ta steget upp i elitserien?

– Det är svårt att säga men det ska vara fullt möjligt med förutsättningarna som klubben har i den här staden. Men fansen måste ställa upp mera. Vi måste ha ett snitt över 2000. Lag som Leksand och Södertälje har säkert 4 gånger större budget än vi har.

Spelare som lämnat

De senaste veckorna har det varit en hel del turbulens i Almtuna och två spelare har lämnat klubben. Forwarden Martin Wiita gick till Fassa i Italien och backen Martin Öhrstedt lämnade för Linköping.

– Vi har vissa regler i klubben. Jag tyckte inte att dom två spelarna som lämnade tog sitt ansvar som ledare i gruppen och därför ville jag inte ha dom som assisterande lagkaptener längre. Det kunde dom inte acceptera och valde istället att lämna klubben, säger Nordmark.

I kväll tar Almtuna emot serieledarna Södertälje hemma i Gränby ishall och laget går för seger.

– Vi får inte bjuda på några chanser. Jag tror Södertälje kommer spela tillknäppt och satsa på kontringar och power play. Men spelar tillsammans som ett lag så är vi väldigt svårslagna, säger Nordmark.

Robert Nordmark

Mårthen Bergman