Södertälje klart för kvalserien

Vände och vann mot Almtuna

HOCKEY

Södertälje är klart för kvalserien efter 5-2 borta mot Almtuna.

Trots att gästerna låg under efter den första perioden vände de matchen i mittperioden och kunde sedan spela på resultatet.

- Vi har jobbat hårt för att ta oss till kvalserien, säger Södertäljes tränare Leif Strömberg.

Södertälje har fyra matcher kvar att spela.

Men är alltså redan klara för kvalserien.

- Vi har ansvar mot oss själva att komma med så bra form som möjligt till kvalserien, så vi ska göra vårt bästa i resten av matcherna, säger Södertäljes tränare Leif Strömberg till TV4 plus.

AIS-ledning

AIS har flera gånger under den här säsongen svarat för riktigt starka matcher på hemmaplan. Men efter den senare tidens uppmärksamma händelser har laget tappat allt mer intensitet och självförtroende.

Så även ikväll.

Det räckte inte med att Almtunas ljusglimt Martin Gudmundsson rakade in 1-0 i spel fem mot tre i den första perioden och att Henrik Eriksson skickade hemmalaget till ledning efter den första perioden.

Södertäljebacken Jens Olsson svarade för Gränbyhallens kanske vassaste skott den här säsongen när han på ren projektil-instinkt dundrade pucken i nät i numerärt underläge.

Vändningen var ett faktum när Tomas Kollar bröt sig igenom Almtunaförsvaret och rutinerat överlistade Almtunamålvakten Kjell Bennemark till 2-3.

”Jobbat hårt”

Målet tillkom i spel fem mot fyra och i samband med efterföljande tekning strulade Uppsalalaget till det ytterligare när Per Fernhall drog på sig ett matchstraff.

Calle Steen såg då till att punktera matchen när han utökade till 2-4.

I slutminuterna fastställde Robert Carlsson siffrorna som innebär att Södertälje blir första laget som är klart för kvalserien.

- Det känns jätteroligt. Vi har jobbat hårt för att ta oss till kvalserien, säger Leif Strömberg.

Någon önskemotståndare?

- Klart jag har det men det säger jag inte i tv.

Johan Häll