Huliganer skötte Hammarbys säkerhet

HOCKEY

Våldsbenägna fotbollshuliganer mitt i klubbens säkerhetsorganisation. Därför tvingades Hammarby Hockey byta ut sitt säkerhetsfolk inför säsongen.

– Jag vet inte hur det kunde hända, säger Hammarby Hockeys ordförande Jim Sharp.

Hammarby Hockey valde inför den här säsongen att låta det externa bolaget Horizon Security sköta klubbens säkerhetsarbete. Anledningen är att den tidigare interna säkerhetsorganisation delvis bestod av våldsamma huliganer knutna till föreningens fotbollssektion.

– Det var före min tid, men jag har fått samma uppgifter. Jag vet att det var en del interna problem vid tidpunkten när det gällde vår säkerhetsorganisation, men som jag förstod det hade hela Hammarby IF problem med det här och inte bara Hammarby Hockey, säger ordföranden Jim Sharp.

Anledningen till att ni bytte ut er säkerhetsorganisation var alltså för att få bort de här personerna?

– Det har varit en hel del problem. Men vi satte igång ett projekt för att lösa problemet och det stämmer att vi bytte ut vårt säkerhetsfolk inför den här säsongen.

Hur kunde våldsamma huliganer tillåtas ingå i er säkerhetsorganisation?

– Det är en bra fråga. Eftersom det var före min tid kan jag inte svara på det, du borde ta kontakt med Jane Sjögren som var ordförande vid tillfället.

Sportbladet har utan framgång vid upprepade tillfällen försökt nå Jane Sjögren för en kommentar.

Vem sköter er säkerhet i dag?

– Vi använder oss av en extern firma som heter Horizon Security.