Huligan poserar i barnens kalender

”Jag har kastat min sons almanackor”

HOCKEY

Här poserar den förre huliganledaren i Hammarby Hockeys kalender. Klubben kräver att ungdomsspelarna ska sälja två exemplar – nu rasar föräldrarna.

– Jag har kastat min sons almanackor, vi vill inte nära denna sjuka del av idrotten, säger en berörd förälder.

Tvingas sälja Ungdomarna i Hammarby Hockey måste sälja denna kalender, där en känd huligan poserar med A-lagets målvakt.

Personen till höger på bilden, som poserar med Hammarby Hockeys målvakt Henrik Karlsson, var för ett par år sedan en av förgrundsfigurerna i Hammarby Fotbolls falang av våldsbenägna supportrar.

Välkänd hos polisen

Han är välkänd bland Stockholms supporterpoliser och var en av dem som blev avstängd efter skandalderbyt på Söderstadion 2006 mellan Hammarby och Djurgården.

Vilken roll han har inom Stockholms fotbollsvåld är i dag oklart. Klart är dock att hans medverkan i Hammarby Hockeys almanacka väcker känslor.

”Jag har bara väntat ...”

– Jag tänker inte låta min son sälja dessa almanackor utan har slängt hans almanackor och valt att bara betala för dem då jag inte vill vara med att nära denna sjuka del av idrotten, säger en berörd förälder som Sportbladet varit i kontakt med.

Bilden är tagen av Hammarby Hockeys ordförande Jim Sharp.

– Jag har bara väntat på att någon skulle reagera på det här, säger Sharp.

Finns det någon förklaring?

– Ja, kan man historien bakom så verkar det inte så konstigt. Vi tog oss an de supportrar som blev avstängda efter fotbollsderbyt i ett projekt där vi har försökt att få dem att arbeta för klubben, i stället för att sprida våld.

Hur har det gått?

– Projektet har varit lyckat även om vi fick väldigt mycket intern kritik från fotbollssektionen och bandysektionen i början. Den här killen sköter sig bra när han hjälper till på hockeyns matcher, hur han är utanför arenan vet jag inte.

Förstår du att folk reagerar på att ni försöker tjäna pengar på en före detta huligan-ledare?

– Jag har aldrig tänkt på det på det sättet. Men det var kanske inte den bästa bilden att ha på framsidan.

ARTIKELN HANDLAR OM