Leksand värvar Stanley Cup-vinnare

HOCKEY

Leksand har nu värvat ytterligare en tung förstärkning i jakten på en elitserieplats.

Backen Ric Jackman som vann Stanley Cup i våras.

– Vi har som jag ser det hittat precis det vi letat efter, säger sportchefen Mikael Lundström.

Ric Jackman blev klar för Leksand i dag.

Förra veckan blev det klart att Leksand värvat NHL-spelaren Michal Grosek. En tung värvning som blev verklighet genom ett avtal med ett lokalt hotell som gör att Grosek ska spela i en specialdesignad tröja.

I dag presenterade klubben ytterligare en spelare med tunga NHL-meriter: Ric Jackman som i våras vann Stanley Cup med Anaheim Ducks. Även den här gången är det samarbetet med det lokala hotellet som möjliggjort värvningen.

– Vi hade aldrig kunnat klara av en värvning av den här kalibern i konkurrens med elitserieklubbar utan det här nya långsiktiga samarbetet, säger Leksands VD Håkan Åman i ett pressmeddelande.

Jackman inledde den här säsongen i österrikiska Salzburg och gjorde sju mål och 23 assist på de 31 matcher han spelade i klubben.

Det här är inte första gången han spelar i Sverige, under lockoutsäsongen 04/05 gjorde han 46 matcher för Björklöven. Han beskrivs som en offensiv back med tuff spelstil.

– Jag försöker spela tufft och tackla mycket, förklarar han i ett pressmeddelande.

Leksands sportchef Mikael Lundström var mycket nöjd över den senaste värvningen.

– Vi behövde en forward och en back och med Michal Grosek och Ric Jackman har vi hittat just precis det som vi letat efter, konstaterar sportchefen.

ARTIKELN HANDLAR OM