Skånes losers

Mif föll mot Rögle – igen: ”Så jävla trött”

HOCKEY

MALMÖ. Ännu en derbyförlust och sämst i inbördes möten mellan allsvenskans fyra topplag. Då sågade Malmötränaren Bobo Simensen allt och alla.

– Vi tar för många idiotiska utvisningar. Samtidigt är jag så jävla trött på vissa domslut, säger Simensen.

Foto: BILDBYRÅN
håglöst Ville Nieminen och och Mikael Wahlberg deppar efter ett Rögle-mål.

Sudden death-förlusten var Malmös tredje derbyförlust på tre möten i årets allsvenska. Men det var inte det som gjorde Malmös tränare Bobo Simensen riktigt irriterad.

– Vi sitter 20 minuter i utvisningsbåset, då går det inte att vinna matcher. Det säger sig själv, säger Simensen.

Vid ställningen 1–1 efter två perioder exploderade derbyt i tredje. Rögle tog ledningen med 2–1 och 3–2 innan Malmö på 29 sekunder mitt i tredje perioden vände matchen. 3–3 stötte Jan Öberg in, 4–3 Marcus Paulsson och därefter borde hemmalaget kontrollerat matchen.

Istället drog man på sig fyra utvisningar på 2 minuter och 35 sekunder.

– Många av utvisningarna är solklara, vissa får vi kolla på videon. Men vi har mest oss själva att skylla. Samtidigt får de köra på vår målvakt gång på gång och det gör mig jävligt förbannad, säger Simensen som var besviken efter förlusten.

– Vi var bättre än Rögle i spel 5 mot 5 och hade vunnit matchen om vi hållit oss på isen. Men det gjorde vi inte och det är inte alls bra, säger Simensen.

”Viktiga poäng”

Med 3.23 kvar kvitterade Andrée Persson, genom sitt tredje mål för kvällen, till 4–4 i spel 5 mot 3. Det var Rögles också Rögles tredje powerplay mål för kvällen.

När Malmö i förlängningen fick chansen i numerärt överläge kammade man noll. Istället drog Kenny Jönsson upp ett Rögleanfall och såg med sin fjärde assist för kvällen till så att Jakob Johansson kunde avgöra derbyt.

– Oerhört viktiga poäng för oss. Nu ska vi ta oss till kvalserien på egen hand, säger han.