Konkursen nära för Hammarby Hockey

Klubben har nu inte råd med kvalserien

HOCKEY

Efter tre dagars krismöte har Hammarby Hockey beslutat att ställa in löneutbetalningar till spelarna samt att det inte blir spel i kvalserien. Konkursen lurar dock fortfarande runt hörnet, enligt DN.

Hammarbys ordförande Jim Sharp gav personligen beskedet om utebliven betalning till spelarna.

– Spelarna var förstås besvikna. Men det verkade som att de flesta kommer att ställa upp ändå, säger han till DN:s nätupplaga.

– Det handlar om att inte dra på sig nya skulder.

Enligt Sharp beror den akuta situationen på två svikna löften. En muntlig överenskommelse med Arenabolaget om att de inte skulle dra mer pengar på skulden i nuläget, men att de ändå tagit vinsten från AIK-matchen på 120000 kronor. Dels att Hockeyallsvenskans ja till att spela matchen mot Oskarshamn i Älta ishall, som ligger i Nacka kommun och är billigare att hyra, nu blivit ett nej.

– Ishockeyförbundet har bestämt att den hallen inte håller allsvensk standard, säger Sharp, som är kritisk mot att alla hallar i Stockholm kostar lika mycket att hyra.

Även att spela kvalserien kostar pengar, något Hammarby i dagsläget inte har råd med. Om föreningen överlever efter säsongen beslutas den 7 mars då föreningens medlemmar kallas till extrastämma för beslut i konkursfrågan.