Prestberg klar för Leksand

Tränaren om målspottaren: ”En mycket, mycket bra värvning”

HOCKEY

Pelle Prestberg, 33, lämnade Färjestad under stor turbulens.

Nu är målspottaren klar för Leksand.

– En mycket, mycket bra värvning, säger tränaren Tomas Kempe.

Pelle Prestberg.

Med sina 26 mål i grundserien var Prestberg förra säsongens sjätte bästa målskytt i elitserien. Men inför den sjunde, avgörande kvartsfinalen mot Frölunda avslöjade Sportbladet att kontraktsförhandlingarna mellan Färjestad och Prestberg brakat ihop.

Delade meningar

Sortin från klubben han spelat för i nästan hela sin karriär rönte stor uppmärksamhet och de båda parterna var oense om vem som nobbade vem.

Prestbergs agent Joakim Persson menade att Färjestads bud var för dåligt, medan Färjestads sportchef Thomas Rundqvist hävdade att klubben erbjudit en löneökning.

Men nu har Prestberg, med elva raka elitseriesäsonger i Frölunda och Färjestad bakom sig, hittat en ny klubb – allsvenska Leksand, som han skrivit ett tvåårskontrakt med.

407 poäng på 653 matcher

– Han är en sniper och målskytt av högsta rang. En mycket, mycket bra värvning och ett viktigt tillskott till lagbygget som jag ser det, säger tränaren Tomas Kempe i ett pressmeddelande.

Prestberg har under sina säsonger i högsta serien producerat 407 poäng (233+174) på 653 matcher och tagit två SM-guld.

– Den här värvningen är helt i linje med vår programförklaring inför den kommande säsongen. Vi har i och med värvningen av Pelle fått en: 1. Svensk spelare, 2. En spelare till förstalinen och 3. En rakt spelande, målfarlig och fräck spelartyp, säger sportchefen Mikael Lundström.

ARTIKELN HANDLAR OM