Stjärnan får sparken

Nu kan han hamna i AIK

HOCKEY

En svensk backveteran får leta ny klubb.

Petri Liimatainen, 39, har fått sparken från tyska Duisburg.

– Väldigt förvånande, han var deras bäste back förra säsongen, säger agenten Gunnar Svensson.

Foto: Joakim Nordlund
Petri Liimatainen.

Petri Liimatainen kom till notoriska bottenlaget Duisburg förra året. Han svarade för en klart godkänd säsong och noterades bland annat för 26 poäng på 54 matcher. Kontraktet gällde även över kommande säsong, men i början av veckan meddelade Duisburg plötsligt att han inte fanns med i klubbens framtidsplaner.

– De vägrar registrera honom och har talat om att de inte är intresserat av att behålla Petri. Samtidigt har det svängt fort tidigare i den här klubben, sista ordet kanske inte är sagt än, säger Liimatainens agent Gunnar Svensson.

Liimatainen har under sina 22 år på elitnivå bland annat representerat AIK, Malmö och Södertälje.

Utbudet på lediga backar transfermarkanden är magert och bland andra Luleå och Malmö har länge letat efter ytterligare en försvarsspelare. Även Liimatainens moderklubb, AIK, har tidigare visat intresse att få hem Liimatainen.

– Vi har inte pratat med några andra klubbar ännu. I första hand gäller det att göra klart allt med Duisburg, det är prio ett just nu, säger Svensson.

AIK:s sportchef Anders Gozzi bekräftar att klubben gärna ser att Liimatainen återvänder till AIK:

– Petri är en kille vi har pratat med tidigare. Klart det är ett intressant namn, gammal AIK:are som han är. Vi får se vad som händer, han har ju kontrakt och det är en del praktiska saker som måste lösas först, säger Gozzi.

ARTIKELN HANDLAR OM