KOLLAPSEN

Tärnström: ”Hoppas bara publiken kommer tillbaka”

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
TUNGT FALL Dick Tärnström skulle komma tillbaka och frälsa AIK. Men det blev en solklar förlust i premiären hemma mot Växjö (1–5). ”Det var ju inte så här man ville att ens återkomst skulle se ut”, säger Tärnström.
HOCKEY

Dick Tärnström är tillbaka i AIK och förväntningarna är skyhöga både på honom och på laget.

I premiären blev det 1–5 mot Växjö – inför 3 790 besvikna åskådare.

– Hoppas bara publiken kommer tillbaka, säger Dick Tärnström.

Nej, det var inte AIK:s kväll.

Inte heller Dick Tärnströms.

– Det var ju inte så här man ville att ens återkomst skulle se ut, säger AIK:s­ lagkapten och suckar.

AIK spelade under all kritik och Dick Tärnström har definitivt haft bättre dagar på jobbet. Han blev uppsnurrad vid 1–2-målet och satt utvisad när Växjö sitt tredje mål.

– Jag var faktiskt rätt nervös i början och inledde kanske inte så bra, men på slutet kändes det ändå lite bättre, säger Dick Tärnström.

Höga krav på AIK

AIK har gjort en satsning för att nå elitserien igen. Förutom Tärnström har klubben även värvat tidigare Färje­stads-målvakten Christopher Heino-Lindberg och i båset har rutinerade Roger Melin tagit plats.

Kraven har ökat på klubben.

– Jag vill vara med och föra upp AIK i elitserien och klubben vill dit. Men vi är medvetna om att det kommer att bli oerhört tufft, säger Dick Tärnström.

Mot Växjö såg AIK inte ut som ett lag som i vår är med och slåss om en plats i elitserien.

Tvärtom.

– Spelet vi visade i dag duger inte. Vi uppträdde slött framför mål och hade inte den där riktiga farten. Dessutom missade vi för mycket framåt, säger Dick Tärnström.

”Är oerhört motiverad”

Han lämnade NHL i våras och trots en hög med lukrativa erbjudanden valde 33-åringen att skriva för moderklubben AIK – i allsvenskan.

– AIK är klubben i mitt hjärta, så det var bara naturligt att jag kom tillbaka.

Han byter hockeystäder som Edmonton och Detroit mot Växjö och Ljungby.

– Jag är så inställd på det här att det inte bekymrar mig var vi spelar. Nu är det allsvenskan som gäller och jag känner mig oerhört motiverad, säger Dick Tärnström.

Men publiken kräver mer.

Mycket mer.

FAKTA

Premiärens...

...överraskning:

Växjös vann med 5–1 mot hårdsatsande AIK. Inte många trodde att laget skulle ta poäng på anrika Hovet. Nu blev det tre stycken och laget behöver inte be om ursäkt.

...överkörning:

Malmö krossade Oskarshamn med 8–0 och Leksand vann lika kassaskåpssäkert mot nykomlingen Troja/Ljungby – 10–2. Topplagen gjorde sitt jobb grundligt i premiären.

...buse:

Leksands lagkapten Pelle Prestberg tvingades utgå i slutminuten med en knäskada sedan han blivit överkörd av Troja/Ljungbys Mattias Åkesson. Tacklingen var definitivt inte snygg. Åkesson fick givetvis matchstraff.

...nerver:

Tippade topplagen Mora och Västerås låg under inför slutperioden i sina respektive matcher, men båda vände och vann – planenligt.